Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Dit zijn de 7 fashiontrends van deze lente volgens Danique Bossers

Het mooie weer is eindelijk in zicht en dus willen we ons maar al te graag weer in luchtige lentekleding hijsen. Welke trends dit voorjaar hot zijn? Danique Bossers, founder van Most Wanted, praat ons bij over welke items niet mogen ontbreken in je garderobe.

1. Leopardprint

“Een van de grootste trends op dit moment is de leopardprint. Daar kun je niet meer omheen. Zes jaar geleden was de leopardprint al erg aanwezig, maar nu maakt-ie een echte comeback. Elk jaar is er weer een animal print die terugkomt. De leopardprint is altijd wel on trend geweest, maar dit jaar is-ie populairder dan ooit. In elk item kun je de leopardprint wel terugvinden." Danique deelt dat deze print op broeken, schoenen, shirts, jurken, jumpsuits en nog veel meer kledingstukken te zien zal zijn. "Je gaat het ook op de accessoires terugzien: dus echt van top tot teen. Alles wat je maar kan bedenken mag leopardprint zijn.”

2. Rood

Ook zijn er weer diverse kleuren die dit voorjaar in de mode zijn: “De kleur van het voorjaar is rood. Combineer deze kleur met een leopardprint en je outfit is helemaal on point. Die twee trends samen zijn heel sterk. Overigens is de leopardprint momenteel zo populair dat je deze print niet alleen in bruintinten zal vinden, maar ook in andere kleuren, waaronder rood.”

3. Romantisch

Ook girlcore is een trend die we dit voorjaar veel gaan zien. “Denk aan Heidi op de Prairie”, lacht Danique. “Dus jurken met pofmouwen, bloemenprintjes of strikjes. Ook strikken voor in het haar of op schoenen gaan we veel zien.”

4. Mob wife/ old money

De clean girls-look kussen we in 2024 vaarwel en die trend wordt vervangen door het tegenovergestelde: de mob wife-trend. “De old money- en mob wife-trend is heel populair. De business looks van vroeger zijn weer heel happening. Overigens is dit een trend die vooral bij Millennials populair is.”

5. Embellished items

“De embellished items waren vorig jaar al heel populair en zet dit jaar verder door. In 2023 begonnen we heel basic: met kleine rhinestones. Dit jaar gaan we een stap verder en zien we niet alleen rhinestones op jeans, maar ook stras-steentjes, kleine en grote pailletten en veel parels. Ook zien we dat er nu meer patronen worden gevormd met bijvoorbeeld pailletten of parels. We pakken deze trend helemaal door.”

6. Cowboy

“De cowboytrend is de afgelopen twee jaar voorzichtig bezig met een opmars. Door het nieuwe album van Beyoncé is iedereen helemaal into de cowboytrend. In TikTok-video’s zie je dat steeds meer mensen de western boots dragen en deze combineren met een mooie hoed. De hoeden, spijkershorts en western boots gaan we dit jaar dus zeker weer dragen.”

7. Wide leg

“De wide leg jeans worden momenteel heel veel gedragen”, deelt Danique. De skinny jeans laten we daardoor steeds vaker links liggen, maar dat betekent heus niet dat we de skinny jeans helemaal niet meer mogen dragen.

“Wat voor de leopardprint geldt, geldt ook voor de skinny jeans. De skinny jeans is een item dat altijd wel ergens genoemd wordt als trend. Hoewel op social media nog weleens wordt gezegd dat de skinny jeans passé is, vind ik het zelf heel persoonlijk of je ‘m wel of niet meer moet dragen. Niet elke trend is voor iedereen. Bovendien: als jij je lekker voelt in een skinny jeans, moet je ‘m gewoon blijven dragen.” Hear, hear!

Beeld: Danique Bossers