Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Telefoonverslaving de baas: stop 'm in een kluisje

Klinkt extreem, maar helpt echt super goed!

Als we onszelf in de spiegel aankijken en eens eerlijk de vraag stellen hoe het zit met onze telefoonverslaving, zullen veel mensen tot een teleurstellende conclusie komen. Bijna dwangmatig checken we onze notificaties, en een tijdje je telefoon niet aanraken maakt ons onrustig. Je simpelweg voornemen minder op je telefoon te zitten mislukt vaak. Die hardnekkige gewoonte de baas worden? Er bestaat een aantal goede hacks voor!

Vergroeid met je telefoon

Onze telefoon is eigenlijk ook ontworpen om maar eindeloos te scrollen. Wist je dat een notificatie voor een shot dopamine zorgt? En dat is niet het enige effect wat een smartphone op ons lichaam heeft. Want, wist je dat onze pinken zelfs al naar het vasthouden van smartphones aan het veranderen zijn? Dit komt vooral voor bij mensen die hun telefoon laten rusten op hun pink, wat een soort verbuiging veroorzaakt. Bizar!

Je telefoon op stil zetten of telefoon op z'n kop leggen heeft helaas minder effect dan we denken. Wanneer het apparaatje in de buurt is hebben we toch snel de neiging om eventjes te kijken. Als je je telefoon in een andere ruimte laat gaat dat veel minder makkelijk. Maar, mocht je zonder er bij na te denken alsnog naar je telefoon toe lopen zijn er nu wel héél handige hacks om korte metten te maken met je verslaving.

The Social Box

Je telefoon gewoon op tafel leggen heeft dus niet zoveel effect. Uit gewoonte kan pak je het apparaatje zonder er bij na te denken. Bij de Social Box kan je ook mooie doosjes kopen waar je je telefoon onder kunt opbergen. Tegelijkertijd is het een minimalistisch waxinelichthouder, dus ook nog eens hartstikke gezellig in je interieur!

De Single Essen – Natuurlijk offline €39.00

Telefoonkluis

Wil je het iets strakker aanpakken? Er bestaan ook heuse kluisjes waar je je telefoon in kunt doen. Een slotje erop, sleuteltje in de la en je zult merken dat al die moeite om je telefoon te pakken je tegenhoudt. Ideaal als je een avondje lekker wilt eten met vrienden en besluit om gezamenlijk jullie telefoons eens aan de kant te gooien.

Er bestaan zelfs speciale kluisjes met tijdssloten waar je je telefoon in kunt opbergen. Vanwege de vergrendeling die je zelf instelt zit je telefoon dan achter slot en grendel. Klinkt misschien een heftige maatregel, maar soms is grof geschut nodig om van zo'n hardnekkige verslaving af te komen.

Bron: NOS, Bedrock | Beeld: Adobe Stock