Ziggy Krassenberg vertelt over zijn vertrek uit American Idol

De zanger is optimistisch over de toekomst

Na een spannend duel in de laatste aflevering van American Idol moest Ziggy Krassenberg helaas de talentenjacht verlaten. De zanger vertelt aan RTL Boulevard over zijn exit en de reacties die hij daarop krijgt.

Lovende woorden

Inmiddels is de zanger weer terug op Hollandse bodem. Maar als het aan de Amerikanen ligt, hebben ze het laatste nog niet van hem gezien. Ziggy wordt naar eigen zeggen overspoeld met lovende reacties, met woorden zoals: ‘Justice for Ziggy’, ‘Bring Ziggy back‘ en zelfs ‘April Fools day, now bring Ziggy back!’ komen voorbij. Zijn vertrek uit de talentenshow maakt dus aardig wat los, en dat heeft Ziggy enorm verrast. “Amerika is woedend!” vertelt de zanger.

Kansrijke toekomst

Meteen na zijn vertrek was de zanger logischerwijs ontzettend van slag en teleurgesteld. Maar hoe hij nu voor de camera staat is ontzettend positief. “Ik ben eruit gegaan met een prachtige sing-off. En dan ga ik heel eerlijk zeggen, dat heb ik heel goed gedaan”, aldus Ziggy. Hij voelt zich goed en is optimistisch over alle kansen die de nieuwe naamsbekendheid op zijn pad gaat brengen.

“Ik krijg allemaal leuke berichtjes en aanbiedingen. Ik zeg altijd maar zo: ik heb nog nooit een talentenjacht gewonnen natuurlijk. Maar ik ben wel de enige kandidaat die altijd weer terug komt voor de camera. Dus in dat opzicht hoef je ook een programma niet te winnen. Ik denk dat er nu zoveel kansen en deuren openen dat het eigenlijk nu pas begint. Je hebt natuurlijk het hele American Idol-traject. Dat is natuurlijk één groot circus. Maar zodra het klaar is, dan start het tweede hoofdstuk”, aldus de zanger. Met al die leuke plannen en aanbiedingen in het vizier heeft de zanger zelfs al een nieuwe single klaar.

Deelname met betekenis

Al in de eerste aflevering van de show blies Ziggy de jury omver en kreeg hij meerdere malen een staande ovatie. Tijdens de Hollywood week bracht hij een ode aan zijn vader, die twee jaar geleden overleed. Het nummer This is me van The Greatest Showman noemt Ziggy zijn lifesong, wat past zijn verhaal om zichzelf te uiten door zijn zang. De mooie reacties van het Amerikaanse publiek motiveren Ziggy om op deze koers door te gaan. Wie weet wat we allemaal nog van de zanger gaan horen!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws