Too bad: American Idol-avontuur eindigt voor Ziggy Krassenberg

Met lovende woorden van de jury op zak moet Ziggy het programma verlaten.

Het beloofde een groots avontuur te worden, zijn deelname aan American Idol. Helaas viel toch het doek voor Ziggy Krassenberg, toen de jury besloot afscheid te nemen van de zanger na een prachtig muzikaal duel met zijn tegenstander.

Duel

Er was nog slechts plek voor één talent in de volgende ronde. Ziggy en zijn tegenstander Mackenzie Sol waren aan elkaar gewaagd, maar toch moest een van beide het programma verlaten. De jury, bestaande uit Katy Perry, Lionel Richie en Luke Brain, lastten zelfs een extra ronde in om te bepalen welke van de twee talenten het plekje zou veroveren. De twee zangers zongen de sterren van de hemel met het nummer Jealous van Labrinth. Maar, het duel zorgde voor nog meer verwarring onder de juryleden. “Ze zijn beide heel erg goed”, twijfelde Katy Perry tijdens het juryberaad.

Lovende woorden

Toch bleek het talent van Ziggy niet op te kunnen tegen dat van Mackenzie, en besloot de jury hem naar huis te sturen. “Je moet heel trots zijn op jezelf, je was puur en echt! Dat gaat je echt naar hogere plekken brengen. Je bent een ster!” prijsde Perry hem. Ook jurylid Lionel Richie stak Ziggy een hart onder de riem: “Je familie zal altijd hier zijn bij American Idol“, aldus Richie. Met een dikke knuffel en geruststellende woorden nam de jury afscheid van Ziggy.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door American Idol (@americanidol)

American Dream

Ziggy’s droom valt in duigen door het besluit van de jury. Vol emotie vertelt hij wat dit met hem doet. “Mijn hart is gebroken. Ik werk zo hard om te zijn wie ik ben, en ik ben zo trots op mezelf”, huilt hij. Met voorbeelden zoals Lady Gaga en Beyonce hoopte de zanger met zijn deelname aan de talentenjacht zijn plek te veroveren in de Amerikaanse muziekwereld. Het avontuur begon veelbelovend tijdens zijn eerste optreden. In deze eerste ronde kreeg de 22-jarige zanger een staande ovatie voor zijn performance van de jury! Helaas bleek het niet genoeg in deze wedstrijd.

In Nederland deed Ziggy al mee aan programma’s als Idols, The Voice of Holland en K2 zoekt K3. Toch denkt hij meer op zijn plek te zijn in de Verenigde Staten dan in de Nederlandse muziekwereld. “Ik vind dat ik daar veel beter pas. In Nederland is de mindset sneller ‘wat de boer niet kent, vreet hij niet’. Ik heb een grote persoonlijkheid en ben ontzettend uitgesproken, in Amerika is dat veel sneller interessant”, aldus Ziggy.

Bron: AD, RTL Nieuws | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws