Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Dit zijn de 5 leukste dingen om te doen tijdens een eerste date

Véél leuker dan een standaard etentje.

Een eerste date is altijd spannend, en het kan best lastig zijn om een geschikte activiteit te bedenken die jullie kunnen doen. Vind je een etentje in een restaurant afgezaagd? Dan hebben we vijf andere ideeën voor een gezellige eerste date.

1. Bowlen

Vooral wanneer je nerveus wordt van stiltes en stroef lopende gesprekken, is een actieve date the way to go. Bowlen is daar een perfect voorbeeld van: hierbij kun je wel gezellig met elkaar kletsen en je date dus beter leren kennen, maar staar je niet continu in elkaars ogen. Dat maakt het een stuk luchtiger. Enne, zo kun je meteen checken of je potential lover tegen z'n verlies kan!

2. Samen koken

Natuurlijk, uit eten is de typisch romantische date die je vaak ziet in films. Maar in real life kan zo'n etentje toch behoorlijk tegenvallen. Enne, dan hebben we het niet over het eten. Als je lijnrecht tegenover elkaar aan een tafeltje zit, kan de sfeer nogal geforceerd aanvoelen – en dat doet niet veel goeds voor jullie gesprek. In plaats daarvan is het veel gezelliger om samen te koken. Zo ben je lekker bezig en kun je elkaar tussendoor een beetje leren kennen. Bovendien vermijd je het ongemakkelijke moment van de rekening die wordt geserveerd!

3. Walking koffiedate

Samen koffiedrinken is sowieso een leuk idee voor een eerste date: het duurt niet lang, dus als het niet leuk is kun je snel weg, maar je kunt wel meteen een eerste indruk van iemand krijgen. Nóg leuker is om een walking koffiedate te organiseren. Dan haal je samen een coffee to go en maak je een wandeling. Daar wordt de setting meteen een stuk relaxter van.

4. Naar een pretpark

Een date-idee dat misschien wat minder voor de hand ligt, is samen naar een pretpark gaan. Vaak doe je dat juist met iemand die je al langer kent. Maar zeg nou zelf: samen in de achtbaan naar beneden storten móet toch wel een band scheppen?

5. Netflixen

Je kunt natuurlijk met je date naar de bios gaan, maar of je elkaar daar echt leert kennen? Grote kans van niet. Je zit immers beide naar een scherm te staren. Samen een film kijken is leuk, maar doe het gewoon lekker thuis met Netflix! Zo kun je de film af en toe op pauze zetten om even te... Kletsen!

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Emily in Paris (Netflix)