Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Vraag van vandaag: is het écht zo belangrijk om jezelf te blijven in een relatie?

Het heeft zo z'n voor- en nadelen.

Vaak krijgen we als advies mee: 'Blijf wel jezelf', wanneer we een relatie krijgen. Maar, is dat echt zó belangrijk? In een relatie is het namelijk niet heel gek dat je je op een of andere manier toch aan elkaar aanpast. Oké, het is natuurlijk wel belangrijk dat je partner je accepteert voor de persoon wie jij bent, maar verandering is echt zo slecht nog niet.

Verandering

Het is algemeen bekend dat niet één relatie perfect is. Zo gaat er ooit sprake zijn van een ruzie, discussie of irritatie. En dat is helemaal oké. Toch betekent dit niet dat jij jezelf niet hoeft te veranderen wanneer er steeds vaker irritaties zijn binnen je relatie. Een relatie is immers geven en nemen. Dus nee, je hoeft niet je hele gedachtegang te veranderen, maar probeer je partner ook te begrijpen.

Grens trekken

Het is meer dan normaal in een relatie dat jij het niet altijd eens bent met je partner en andersom. Maar wanneer de irritaties er zó vaak zijn, is het wel belangrijk om bij jezelf na te gaan of het wellicht een optie is om een beetje te veranderen. Ga bijvoorbeeld na waarom er ineens zoveel irritaties zijn tussen jullie.

Komt het bijvoorbeeld omdat je te veel weg bent of omdat je er met de pet naar gooit qua huishouden? Dit zijn natuurlijk dingen die in elke relatie wel eens voorkomen, maar het kan nóg erger. Zo zijn er ook mensen die van hun partner verwachten om hun uiterlijk te veranderen. Enne, daar moet jij de grens trekken. Ga bij jezelf na of je eerder altijd veel bezig was met je persoonlijke verzorging en er nu ineens lak aan hebt. Wanneer dit het geval is, is er nog een kans dat je je partner kan begrijpen. Maar wanneer dit ineens uit het niets komt, is het tijd om voor jezelf op te komen. Wellicht ziet je partner dan pas in dat het ongepast is wat hij/zij van jou verwacht. Nóg belangrijker: communiceer erover met elkaar. We zeggen immers niet voor niets: 'Communication is key', toch?

Bron: Fem-Fem | Beeld: Gossip Girl