Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Vonneke Bonneke: 'Op mijn bucketlist staat een hoofdrol in een bioscoopfilm'

'Misschien wel in mijn eigen film...'

Ze was een smaakmaker in Echte Meisjes in de Jungle, maakt hilarische filmpjes en werd uitgeroepen tot beste radiovrouw van 2023. In de nieuwste Grazia schotelen we Vonneke Bonneke een aantal lastige dilemma's voor. Kiest ze voor nooit meer muziek of nooit meer TikTok?

Echte Meisjes of je podcast met Famke Louise?

“Onze podcast Toeters en Bellen. Echte Meisjes was een leuk avontuur, maar ik vind het jammer dat ik niet meer van mezelf kon laten zien, bijvoorbeeld hoe sterk ik fysiek ben. Het mentale aspect van elkaar wegstemmen vond ik zwaarder dan verwacht. Na afloop knaagde het nog dagen aan me. Ik ken Famke nu acht jaar, we wonen zelfs naast elkaar, en onze band is alleen maar sterker geworden. Ik vind het mooi dat we zowel kunnen genieten van gesprekken over onzin als over het moederschap.”

Nooit meer muziek of nooit meer TikTok?

“Nooit meer muziek. Ik ben verslaafd aan TikTok. Wat mijn schermtijd is? O, daar durf ik niet eens naar te kijken. Ik denk wel acht uur per dag. Nu zit ik in het algoritme van dark humor. Bijvoorbeeld als iemand zijn hond is overleden, dat iedereen reageert van ‘gehondoleerd’. Heftig, maar wel grappig.”

Impulsief of planner?

“Ik ben impulsief en houd ervan om bijvoorbeeld spontaan met vrienden uit eten te gaan. Als ik over een week een afspraak heb staan, heb ik meteen al geen zin meer. Nu ik moeder ben, moet ik wel alles plannen, maar dat is niet erg. Moeder zijn is het beste wat er is, dankzij de onvoorwaardelijke liefde die ik van mijn zoon krijg. Ik vind het leuk om buiten met hem te lopen en zijn mijlpalen te zien.”

Een dagje ruilen met Kim Kardashian of met Beyoncé?

“Geen van beiden. Al die drukte en de hele dag camera’s om je heen, daar krijg ik het Spaans benauwd van. Kylie Jenner lijkt me wel leuk, dan geef ik mezelf een shout-out op Instagram.”

Huismus of party animal?

“Ik houd ervan om thuis te zijn. Saai hè? Van mijn zeventiende tot mijn twintigste was dat wel anders. Toen was ik altijd buiten en wilde ik op feestjes tot het laatste moment blijven. Nu vind ik het heerlijk om skincare te doen, te koken of mijn huis op te ruimen. Ik vind het ook dik om series als La Casa de Papel en Squid Game te kijken, daar leg ik mijn telefoon voor weg.”

Spelen in een romcom of een actiefilm?

“Actiefilm! Ik houd wel van een uitdaging. En dan lekker hard in auto’s rijden. Op mijn bucketlist staat nog een hoofdrol in een bioscoopfilm, misschien wel in mijn eigen film... Wie daar dan in mag spelen? Sowieso Famke!”

Tekst: Rosa Lee Szarzynski | Beeld: NL Beeld