Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Tim Hofman komt met eigen boek: 'Pleidooi voor een minder bang bestaan'

'Wat nou als we die angsten eens een minder grote rol lieten spelen in ons denken en handelen?'

Leuk nieuws: Tim Hofman brengt binnenkort zijn eigen boek uit! Het boek met de titel Goede Moed zal vanaf 4 juni verkrijgbaar zijn. Centraal staat een onderwerp waar Tim in zijn werk en zijn privéleven regelmatig mee te maken krijgt: angst.

Goede Moed

In een post op Instagram vertelt de presentator alles over zijn nieuwe project. "Na tien jaar (onderzoeks)journalistiek bedrijven én wat persoonlijke ervaringen dacht ik: waar lopen we nou continu tegenaan, en wat ligt er vaak ten grondslag aan onze problemen? Waar ik op uitkwam: angst. In welke vorm dan ook", schrijft hij.

En dat leidde hem ook naar centrale vraag in zijn boek: "In dit boek probeer ik bloot te leggen waar angst onze blik op onszelf, op elkaar en op de maatschappij vormt. Met als hoofdvraag: Als we ervoor zorgen dat angst een minder grote rol speelt in ons leven, welke ruimte levert dat dan op? Een vraagstuk dat in de wereld van nu, met al haar ontwikkelingen, relevanter dan ooit voelt."

Geen zelfhulpboek

"Waarom zijn we zo verslaafd aan persoonlijk groei, en is stilstand echt zo eng? Is vooruitgang misschien niet zo spannend als men doet lijken? Wat brengt bange politiek eigenlijk teweeg? En is de dood toch niet een verre vriend, in plaats van een almaar aanwezige vijand?", vraagt Tim zich af. Hij beweert niet dat zijn boek alle oplossingen heeft op die vraagstukken, maar hoopt wel dat het een 'aanzet tot nieuwe gedachten' kan zijn.

"Een uitdaging om onszelf en onze omgeving eens te bekijken met nieuwe ogen, en te breken met vaste patronen en oude ideeën", zo omschrijft de presentator het. Volgens hem is het boek 'gevuld met een beetje hoop, wat optimisme, en ook het nodige verzet tegen heersende opvattingen.' Een interessante mix, dus!

4 juni

Het boek Goede Moed is vanaf 4 juni verkrijgbaar in alle boekwinkels. Enne, wil je zeker zijn dat je hem niet misloopt? Dan kun je het boek alvast pre-orderen via de link in zijn Instagram-bio. "Liefs en duizendmaal dank als je het wil lezen!" aldus Tim.

Bron: Instagram @debroervanroos | Beeld: NL Beeld