Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Ariana Grande is back: 5 redenen om haar nieuwe album te luisteren

Van de collabs tot de juice.

Na drieënhalf jaar is Ariana Grande eindelijk terug met een nieuw album. 5 redenen om haar plaat Eternal Sunshine, die vandaag uitkomt, op repeat te zetten.

1. De kwetsbaarheid

Het belooft een emotioneel en powerful album te worden, met ook veel tracks om lekker op te dansen. Ariana deelde op Insta al meerdere keren snippets van de nieuwe plaat. Zo weten we dat er dertien nummers op komen te staan. In een filmpje zei een geëmotioneerde Ariana tegen haar vrienden en familie: “In sommige nummers stel ik me heel kwetsbaar op. Ik heb het over de verwachtingen die mensen van me hebben.” Eerder vertelde ze al: “Ik denk dat dit misschien wel jouw favoriete album wordt, voor mij in ieder geval."

2. De collabs

Voor haar nieuwe album dook Ariana weer de studio in met de Zweedse producer en songwriter Max Martin. Hij werkte eerder mee aan de nummers Problem, Side to Side, Greedy, God Is a Woman, No Tears Left to Cry en Dangerous Woman. Verwacht dan ook nu weer veel hits. Ook zou ze voor dit album een samenwerking zijn aangegaan met zangeres en songwriter Victoria Monét, die ook al meeschreef aan eerdere albums. Ariana is de laatste tijd namelijk heel lovend over haar op the gram

3. De verwijzing

De naam van het album verwijst naar Eternal Sunshine of the Spotless Mind, één van haar favoriete films, met in de hoofdrol haar lievelingsacteur Jim Carrey. In de film laat een man zijn herinneringen aan zijn ex wissen om zo over zijn liefdesverdriet te komen en een nieuw leven te kunnen beginnen. Iets wat Ariana na een mislukt huwelijk zeker bekend in de oren zal klinken.

4. De juice

Dat de zangeres voor haar songs vaak inspiratie haalt uit haar eigen liefdesleven, is geen geheim. Eerder bracht ze al nummers uit over haar relaties met Mac Miller en Ricky Alvarez. Vorig jaar scheidde ze van Dalton Gomez. Naar verluidt gaat één van de hits op haar album, Yes, And?, over hem. De tekst Why do you care so much whose **** I ride? zou verwijzen naar haar nieuwe relatie met Wicked co-star Ethan Slater.

5. De beloofde tour

Nieuw album, nieuwe tour? Een paar slimme techneuten deelden in een TikTok-filmpje dat de codering op Ariana’s website is geüpdatet, inclusief de ‘tour dates’. Zou dat betekenen dat we de zangeres straks weer live kunnen zien? Wij kunnen in ieder geval niet wachten op die zesde wereldtour. Tot die tijd zetten we haar nieuwe album alvast op repeat!

Tekst: Rosa Lee Szarsynski | NL Beeld