Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Edisons 2024: dit waren de mooiste looks en de grootste winnaars

De sterren zagen er weer geweldig uit!

Gisteravond was het weer zover: de crème de la crème van de Nederlandse muziekwereld verzamelde zich in hun mooiste outfits bij het AFAS Theater in Leusden voor de uitreiking van de Edisons. Wij zetten de meest stunning looks én de grootste winnaars op een rij.

De Nederlandse Grammy's

De Edisons worden ook wel de Nederlandse Grammy's genoemd, en zijn de meest prestigieuze muziekprijzen in Nederland. Reden genoeg dus voor artiesten om gisteren een bezoekje te brengen aan het AFAS Theater in Leusden. Maar naast het winnen van een award is een shine-momentje op de red carpet natuurlijk minstens zo belangrijk. De BN'ers hebben daarom alles uit de kast gehaald om er stunning uit te zien, en dat is absoluut gelukt!

Zo verscheen Davina Michelle in een prachtige, zilverkleurige jurk...

Beeld: NL Beeld

...Omarmde Suzan haar inner Barbie (en stond Freek er natuurlijk even knap als altijd naast)...

Beeld: NL Beeld

...Verruilde Roxy Dekker haar gebruikelijke Anne-Fleur-kloffie voor een oogverblindende glitterjurk...

Beeld: NL Beeld

...En gingen zowel MEAU als S10 voor de school girl look.

Beeld: NL Beeld

De winnaars

Er waren in totaal elf Edisons te verdelen. De grootste winnaars van de avond waren Sef en Son Mieux. Sef ontving een bronzen beeldje voor zijn album Ik Zou Voor Veel Kunnen Sterven Maar Niet Voor Een Vlag, en Son Mieux ging naar huis met de prijs voor beste single, voor het nummer Tonight.

De prijs voor beste nieuwkomer ging naar Roxy Dekker en ook en ook FLEMMING (Pop) en Marco Schuitmaker (Hollands) mochten een prijs in ontvangst nemen. Overige Edisons gingen naar Within Temptation (Rock), Pip Blom (Alternative), Reinier Zonneveld (Dance), MEAU (Nederlandstalig) en Mula B (Hiphop). In de nieuwe categorie Soul/R&B/Funk werd Idaly de winnaar. Vorige week mocht Jan Smit de Edison Oeuvreprijs al in ontvangst nemen. Van harte gefeliciteerd allemaal!

Bron: RTL Boulevard, LINDA. | Beeld: NL Beeld