Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Wauw: Joost Klein komt top 10 binnen bij bookmakers

Europapa is hard op weg naar de top!

De Songfestivalkoorts is real! Vorig week heeft Joost Klein zijn nummer Europapa uitgebracht en we kunnen nu al stellen dat het een hit is. De videoclip is al miljoenen keren bekeken en ook bij de bookmakers lijkt men steeds meer vertrouwen te hebben in onze Nederlandse inzending. Joost is vandaag namelijk de top 10 binnengekomen!

Europapa

Afgelopen donderdag heeft Joost Klein het nummer Europapa, waarmee hij ons land in mei gaat vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival, voor het eerst laten horen. Dit deed de zanger in een eenmalige uitzending van de MiddagAvondshow met Arjen Lubach. Ook is de officiële videoclip uitgebracht. Enne, die videoclip is inmiddels al ruim 5 miljoen (!) keer bekeken.

https://youtu.be/gT2wY0DjYGo?si=i_iSrcd51RsQOETC

Zoals we van Joost gewend zijn, is Europapa een aanstekelijke mix met een hoog nineties party-gehalte met invloeden van dj Paul Elstak en een zoete vlaag nostalgie.

Bookmakers

Zoals altijd houden de bookmakers ook dit jaar weer alle inzendingen goed in de gaten en wordt er bij wedkantoren volop gespeculeerd door het publiek over hoe alle landen het dit jaar gaan doen in Malmö. En guess what? Onze eigen Joost is vandaag gewoon de top 10 binnengekomen! Onze Nederlandse inzending kwam de top 10 binnen op nummer 9, maar is inmiddels al doorgestegen naar nummer 7.

Nederland staat momenteel dus op de 7e plaats bij de bookmakers met een winkans van 4%. Kroatië staat momenteel bovenaan, gevolgd door Oekraïne en Italië. België, Zwitserland en Zweden zijn de enige drie landen die nog tussen Joost Klein en de top 3 zitten, beiden met 4% en 5% winkans. De kans dat 'wij' verder omhoog kruipen is dus aanwezig. Spannend!

Aftellen maar

We kunnen gaan aftellen naar de grote show. In Malmö moet Joost zich eerst in de halve finale bewijzen die op 9 mei plaatsvindt. Daar mag hij in het tweede deel van de show optreden om mee te dingen naar een plekje in de Grand Final op 11 mei. Wij gokken dat dit he-le-maal goed moet komen. Joost Klein, droom groot!

Bron: Eurovision World | Beeld: NL Beeld