Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

MAFS-Erik reageert op haatreacties met oproep aan kijkers

Hij neemt het op voor zichzelf én zijn mede-kandidaten.

Het negende seizoen van Married at First Sight is in volle gang en kan dit jaar op meer kritiek dan ooit rekenen. Dat is ook deelnemer Erik, die blind in het huwelijk trad met Gerben, opgevallen. Daarom besluit hij van zich te laten horen via zijn Instagram-account en een oproep te doen aan alle kijkers.

Kritiek

Deelnemen aan een reality- slash datingprogramma betekent helaas vaak ook dat je blootgesteld wordt aan een golf van (online) negativiteit en kritiek. Dit hebben een aantal deelnemers van het nieuwe seizoen van Married at First Sight inmiddels aan den lijve ondervonden.

Anneke werd bijvoorbeeld overspoeld met haatdragende reacties, toen ze vroegtijdig besloot om te stoppen met het avontuur. Het ging zelfs zo ver, dat haar ex Dirk – waarmee ze allesbehalve goed uit elkaar ging – het voor haar op moest nemen. Maar ook Malou is online regelmatig onderwerp van gesprek, en dan niet op een goede manier...

Reactie Erik

Hoewel Erik niet zoveel kritiek krijgt als een aantal van zijn mededeelnemers, blijkt hij zich toch te ergeren aan de online haat. Daarom doet hij nu een oproep aan alle kijkers van het programma via zijn Instagram Stories. "Voor alle mensen om ons heen, we mogen vaker stil staan bij wat we zeggen over elkaar of tegen elkaar", begint hij zijn verhaal. "MEN VINDT al snel iets over iemand maar men weet nooit goed waarom diegene iets doet of zegt."

Beeld: Instagram @erikboterman

Wijze woorden

Met zijn woorden wil Erik de kijkers graag de volgende boodschap meegeven: "Dus sta eens stil, voordat we iets zeggen of schrijven over diegene. En vraag je dan eerst af: zou ik het zelf ook fijn vinden als dat gezegd wordt tegen mij", aldus de MAFS-deelnemer. Duidelijk!

Bron: Instagram @erikbotermans | Beeld: Married at First Sight