EOTBDD’s Imke over de nasleep van het realityprogramma: ‘De hel’

'Het is pestgedrag in mijn ogen.'

Imke Roose kennen we allemaal als een van de spraakmakers van Ex On The Beach: Double Dutch seizoen zeven. Zo liet ze eerder al eens weten dat zij degene was die ‘de meeste haat’ over zich heen heeft gekregen dat seizoen. Het is alweer vier jaar geleden, maar de diepe dalen die ze door haar deelname heeft gekend, zitten nog altijd vers in haar geheugen. Ze vertelt erover in een TikTok-video.

Haatreacties

Dat social media niet altijd een veilige plek is, daar is de realityster wel achter gekomen in de afgelopen jaren na haar deelname aan EOTBDD. ”Ik zat er compleet doorheen en het enige wat ik zag online was haat en bedreigingen”, begint ze haar verhaal op TikTok. ”Ik heb hier online nog nooit over gesproken”, geeft ze toe. En hoewel ze er naar eigen zeggen sterker door geworden is, was die periode voor haar een helse tijd. Ze legt uit: ”Ik heb gekozen om mee te doen aan een tv-programma, maar niet om online gehaat te worden.”

@imke_rooseEventjes real talk met jullie. Ik heb mezelf nog nooit zo kwetsbaar opengesteld op sociale media, en nu voelde ik dat het tijd werd een onderwerp aan te kaarten. 🤍♬ original sound – NOFEELINGS.

Herinneringen

Het gevoel kwam bij Imke onlangs plots weer naar boven toen ze zag dat een ander bekend persoon online belachelijk werd gemaakt. Ze heeft daar dan ook geen goed woord over te zeggen. ”I don’t get it: is dat leuk, haal je daar energie uit? Kan iemand mij uitleggen waarom het sociaal aanvaard is om anderen belachelijk te maken de afgelopen jaren?”, aldus de realityster.

”Hoge bomen vangen veel wind, that’s for sure, maar niemand verdient dat”, gaat ze verder. Het is volgens Imke supermakkelijk om een comment achter te laten en verder te gaan met je leven, maar om het te lezen wanneer het over jou gaat, is dat verre van. ”Verplaats je in de persoon naar wie het gericht is”, geeft ze haar volgers mee. ”I’m sorry, maar dit is pestgedrag in mijn ogen.” Enne, daar zijn wij het helemaal mee eens!

Door haar negatieve ervaringen op social media wordt de beauty zichtbaar geraakt. ”We hebben maar één leven, kunnen we er niet gewoon een mooie plek van maken op deze wereld?” Ze besluit de video te eindigen: ”Straks ga ik weer janken…”, klinkt het.

Bron: TikTok (@imke_roose) | Beeld: MTV, Ex On The Beach

Laatste nieuws