Imke blikt terug op EOTB: ‘Zelfs mijn familie werd lastiggevallen’

'Ik heb de meeste haat gekregen van het seizoen', aldus Imke.

Imke Roose is ongetwijfeld één van de meest besproken deelnemers van het vorige seizoen Ex on the Beach: Double Dutch. De beauty heeft dan ook veel reacties gekregen, en die waren niet allemaal even positief. In gesprek met Brandpunt blikt ze terug op deze periode.

Meeste haat

“Ik heb de meeste haat gekregen van het seizoen”, stelt Imke. Kijkers hebben de blondine massaal laten weten wat ze van haar vonden. En dat ging zelfs nog een stapje verder, zo vertelt ze. “Zelfs mijn familie werd lastiggevallen met berichtjes waarin werd gevraagd of ze zich niet schaamden voor mij. Wanneer mannen op televisie seks hebben, is het leuk en grappig, maar vrouwen worden direct afgeschreven.” En daar heeft ze een duidelijke mening over: “Lees je eens in over gelijke rechten, denk ik dan”.

Veel gehuild

Ook over haar uiterlijk hadden mensen massaal een mening. “Door mijn lippen zou ik lijken op Donald Duck, mijn neus werd gigantisch genoemd en mijn wenkbrauwen afschuwelijk”, somt Imke op. De beauty geeft eerlijk toe dat het haar veel heeft gedaan. “Het voelt machteloos. Waarom wil je een zo graag ander pijn doen? Er is geen reden tot gesprek als iemand je op je uiterlijk pakt.” Gelukkig wist ze zichzelf uiteindelijk te herpakken. “Ik heb veel gehuild, maar op een gegeven moment dacht ik: f*ck it, die mensen kennen mij helemaal niet.”

Ambitie

Imke heeft al lange tijd de ambitie om lerares te worden, en dat is door haar deelname aan Ex on the Beach niet veranderd. Toch werd er door veel haters lacherig gedaan over dit plan. Imke vindt dat commentaar onzin. “Ik vind dat mijn privéleven los staat van mijn professionele leven. Waarom zou ik geen goede lerares kunnen zijn? Mensen hebben sowieso een vooroordeel over realitysterren: iedereen zou opgespoten en hersenloos zijn. Wanneer je ook studeert en ambities hebt, willen ze het niet horen. Dat past niet in het plaatje.”

Ondanks de vele haat heeft Imke geen spijt van haar deelname, al is ze niet helemaal te spreken over de montage: “Ik kwam over als iemand die heel makkelijk en niet zo slim is. Als je de hele dag wordt gefilmd, maak je wel eens een onhandige opmerking. Die werden altijd gebruikt in de edit. Jammer, want normaal gesproken ben ik iemand die vooruitstrevend, sociaal en medelevend is.”

Bron: Love Reality | Beeld: Ex on the Beach

Laatste nieuws