Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Thijs Boermans toont wilskracht voor dochtertje in Special Forces VIPS

Wanneer de acteur het in de meest recente aflevering loodzwaar krijgt, is er maar één ding dat hem weer op de been helpt.

Het huidige seizoen van Special Forces VIPS is in volle gang! Er zijn nog een aantal dappere rekruten over, waaronder Thijs Boermans. Het programma wordt steeds zwaarder en dat is ook voor de acteur hevig merkbaar. Waar het hem er in de eerdere afleveringen ogenschijnlijk makkelijk vanaf ging, veranderde dit in de meest recente aflevering.

Let op: dit artikel bevat spoilers over de nieuwste aflevering van Special Forces VIPS.

Ziek, zwak en misselijk

In Special Forces VIPS worden BN'ers mentaal en fysiek tot het uiterste gedreven, om te kijken wie er geschikt is voor het vak van Special Forces operator. In de meeste recente aflevering krijgt Thijs het zwaar, héél erg zwaar. Vlak nadat de groep gezamenlijk wat mocht eten, voelt hij zich plotseling niet goed. "Ik voel me opeens heel slecht. Maagzuur, koppijn en ook heel misselijk."

Tijd om het even rustig aan te doen is er niet, want de volgende proef staat alweer op de planning: metershoog vanuit een helikopter springen en uren in een nat tenue met loodzware containers door de woestijn lopen. Thijs ondergaat het, maar heeft het zichtbaar moeilijk. Hij moet contant overgeven en verliest hierdoor meer en meer energie.

'Voor mijn kind'

"Ik wil het zo graag", klinkt het wanneer Thijs op een gegeven moment op de grond in tranen uitbarst. Wanneer hij op het randje van opgeven lijkt te balanceren, probeert staflid Erik de acteur te motiveren. ''Voor wie zou je lopen?'' klinkt het. ''Wie zou je altijd komen halen?'', vraagt Erik hem, waarmee het staflid doelt op een levensechte missie.

''Mijn ouders. Mijn partner. Mijn kind dat eraan komt'', antwoord de acteur. En dat is precies wat Erik op dat moment wil horen. "Als er ergens vuur voor brandt, dan is het mijn kind. Dat heb ik ook. Daarom ben ik altijd teruggekomen."

De motiverende woorden lijken te werken. Met zijn (destijds nog ongeboren) kindje in het achterhoofd staat Thijs op en loopt hij door. "Zie je? Dan zweef je", aldus Erik. Het vuur in Thijs is enigszins terug en hij is vastberaden de eindstreep te halen. "Ik hoop dat mijn kindje straks kan kijken en dan denkt: hij is gewoon zo’n actiefiguur in zo’n doos voor mij", zegt Thijs vol trots.

Nachtmerries

Thijs vertelde recent in zijn podcast Borrelpraat dat hij nog steeds de gevolgen merkt van alle heftige gebeurtenissen die hij daar heeft meegemaakt. "Toen ik bij de persdag was, kreeg ik het spontaan weer helemaal benauwd." Ook vertelt hij in de podcast dat hij na de opnames kampte met heftige nachtmerries, waardoor hij 's nachts soms huilend wakker schrok.

"Ik dacht: ik ben in een soort oorlogsgebied en Anna (Nooshin, red.) is onveilig en ik moet haar nu weghalen hier", vertelt hij over een van de nachtmerries. Gelukkig krijgt hij hulp van de staf, met wie de acteur nog steeds nauw contact heeft. "Die checken bij je in, omdat zij weten dat dit onbewust gaat komen."

Special Forces VIPS is elke zondag te zien bij Videoland. 

Bron: Special Forces VIPS, RTL Boulevard | Beeld: Shotbysud

Showbizz
  • Thijs Boermans