Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Dochtertje op komst voor Marieke Elsinga: 'Heel blij mee'

Marieke en Sander zijn door het dolle heen.

RTL Content Event

Gisteren deelde Marieke Elsinga het blijde nieuws dat zij en haar vriend Sander een tweede kindje verwachten. Enne, het wordt een meisje! In een interview met RTL Boulevard vertelt Marieke alles over de zwangerschap én onthult ze of er al een naam gekozen is.

Blijde verrassing

Marieke en haar vriend Sander zijn beiden in de wolken. "Ja, we zijn er heel blij mee. Sander en ik allebei natuurlijk." Lachend vertelt ze: "We ontdekten het toen ik niet ongesteld werd. Ja, ik heb nog heel even mijn kop in het zand gestoken. Toen dacht ik nou, ik wacht nog even met de test want ik zal vast nog wel...en toen deed ik een test."

En de test? Die bleek positief te zijn! Het duurde wel echt even voordat dat nieuws landde. Marieke: "En nu denk ik ook nog steeds: wow, dan hebben we straks twee kinderen! Ik kan me daar nog heel weinig een voorstelling bij maken. Maar, ja het is wel gewoon echt heel leuk nieuws. We hebben straks een gezin met twee kinderen en een kat.”

Meisje

En, na zoontje Jip is er nu dus een dochtertje op komst. "Het wordt een meisje! Heel leuk," vertelt Marieke. "De clichés zijn allemaal helemaal waar, als het maar gezond is enzovoort enzovoort. En het ziet er allemaal hartstikke goed uit." Toch voelt dit wel een beetje als de kers op de taart: "Ik hoopte wel een meisje, omdat het gewoon heel leuk is om beide geslachten eens een keer mee te mogen maken."

Of een meisje dan ook heel anders gaat zijn? Dat durft ze niet te zeggen. "Ik denk wel dat het heel anders gaat zijn om opeens twee kinderen te hebben. En we hebben er straks dan ook echt nog even twee onder twee."

Zwangerschapskwaaltjes

Marieke is openhartig over haar ervaringen met de zwangerschap: "Ik heb me vrij belabberd gevoeld. Ik heb het idee dat de weg omhoog is ingezet." De afgelopen weken waren dan ook niet altijd makkelijk: "Misselijk, heel moe. Dat ’s ochtends vroeg opstaan helpt natuurlijk ook niet, het grijze weer hielp niet... Dus de afgelopen weken waren voor mij een beetje een blur."

Meisjesnaam

Met de komst van het meisje staan Marieke en Sander natuurlijk ook voor een belangrijke keuze: hoe gaat ze heten? De radio-dj vertelt dat ze daar al wel over na hebben gedacht. "Er is wel een meisjesnaam die suddert, maar ik dacht laatst ook: ik weet het niet. Is dat nou passend? Je hebt ook geen idee natuurlijk wat er in je buik zit. Dus ja, ik kan wel een soort karakter bij haar gaan bedenken, maar ik weet het niet. En we hebben ook echt nog maanden de tijd."

Bron: RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld