Dilemma’s met Marieke Elsinga

Speelt Marieke Elsinga zelf spelletjes voor de gezelligheid of wil ze stiekem écht winnen?

Ze heeft haar ochtendshow bij Qmusic, is jurylid bij I Can See Your Voice en presentatrice van The Jump. Speelt Marieke Elsinga zelf spelletjes voor de gezelligheid of wil ze stiekem écht winnen?

Radio-dj of presentatrice?

“Ik houd juist van de afwisseling. Ik vind het mooie aan Mattie & Marieke dat je heel persoonlijk kunt zijn én onderdeel uitmaakt van mensen hun ochtendritueel. Televisie is weer een uitdaging omdat ik veel verschillende dingen kan doen en daarmee andere kanten van mezelf ontdek, zoals nu met de kennisquiz The Jump. Als het écht moet, kies ik voor televisie.”

Spelletjes doen voor de gezelligheid of willen winnen?

“Clever, Catan, Keer op Keer, Exploding Kittens… Mijn vriend Sander en ik zijn gek op spelletjes én fanatiek. Op onze koelkast hangt een toernooischema. We doen altijd the best of 15. Als Sander voorstaat in het klassement en hij wint weer, baal ik wel eventjes. Zeker als de overwinning nabij was. Maar de gezelligheid staat toch voorop.”

Heel goed kunnen dansen of zingen?

“Oeh, lastig! Het is natuurlijk heerlijk om een fantastische stem te hebben. Ik kan wel toon houden, maar niet podiumwaardig. Ik denk dat ik voor dansen ga. Dat vind ik altijd zo indrukwekkend! En het lijkt mij ook een lekkere fysieke hobby.”

Met vriendinnen op pad of me-time?

“Ik houd van sociaal zijn en gezelligheid, daar laad ik van op. Maar ik heb wekelijks ook tijd voor mezelf nodig, nu ik een kleintje heb wil ik dat wel bewaken. Ik houd van sporten, puzzelen, de krant of boeken als de Zeven Zussen lezen, daar kan ik helemaal in verdwijnen. Maar ik ga ook graag wijntjes drinken en lunchen met vrienden of met mijn vriend en zoontje naar het strand.”

Horrorfilms of romkoms?

“Romkoms, want horror vind ik veel te eng! Al houd ik wel van spannende series zoals The Handmaid’s Tale. Mijn favoriete romkom is Love Actually, die kijk ik elk jaar weer. Hjem til jul is ook een fijne en vrolijke kerstserie. En ik heb zin om Eén Grote Familie van Chantal Janzen te bingen.”

Zomer of winter?

“Ik ben meer van de zomer, lekker op terrasjes zitten. Al merk ik nu het kouder wordt, dat ik dat knusse binnen zitten van de herfst ook heel gezellig vind. Lekker onder een dekentje en warme pantoffels aan. Ik kan nu ook al denken: gezellig, de kerst komt er weer aan. Kaarsjes aan, gezellig eten met iedereen. Ik vind het ook altijd een mooi moment om terug te blikken op het afgelopen jaar en vooruit te kijken.”

The Jump is elke zaterdag om 21.30 uur te zien bij RTL 4. 

Tekst: Rosa Lee Szarzynski | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws