Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Kim: 'Mijn moeder wil de vader van mijn vriend daten'

'De vader van mijn vriend is geen optie voor mijn moeder vind ik, dat zou raar zijn'

Sad adult caucasian woman ignoring unhappy angry older lady after quarrel in living room

Kim (25) is ongeveer tweeënhalf jaar samen met haar vriend Kevin (30). De twee zijn dol op elkaar en van plan om in de nabije toekomst te gaan trouwen. Kim bevindt zich echter in een rare situatie nu, want haar moeder ziet de vader van Kevin wel zitten...

Single moeder

Kim doet haar verhaal op het platform Reddit. "Mijn moeder is ongeveer drie jaar geleden gescheiden. Het was erg rommelig en langdradig, dus tot voor kort is ze eigenlijk single geweest. Recentelijk is ze weer begonnen met daten. Ze downloadde een paar datingapps om mensen te ontmoeten en zich weer op haar gemak te voelen in de datingwereld. Ik steunde dit volledig. Ze heeft veel jaren verspild met een man die haar niet gelukkig maakte, dus ik hoop dat ze iemand kan vinden die dat wel doet", vertelt Kim.

"Ze heeft eerder gezegd dat ze jaloers was op mijn relatie omdat mijn vriend in veel opzichten echt de perfecte partner lijkt", vervolgt Kim. Maar nu komt het probleem: "Ik weet niet wat er in haar hoofd rondging, maar ze vroeg onlangs of ze de vader van mijn vriend mocht ontmoeten (ook gescheiden en momenteel single). Ik vond het geen goed idee omdat het nogal vreemd aanvoelde", stelt Kim.

Daten met vader van vriend

Kim wil echter weten wat de echte reden was van haar moeder om met Kevins vader te gaan daten. "Ze zei dat hij mijn vriend goed had opgevoed dus dat het wel een geweldige kerel moest zijn. "Omdat ik wist dat dit haar reden was, zei ik meteen nee. De vader van mijn vriend is geen optie voor mijn moeder vind ik, dat zou raar zijn."

"Ze probeerde het goed te praten door te zeggen dat ze niets wilde forceren met hem, maar gewoon wilde kijken of er iets zou ontstaan tussen hen of dat ze gewoon een paar leuke avonden met hem kon hebben. Ik weet niet zeker of ze daarmee gewoon casual dates of seks bedoelde, maar ik hoefde het antwoord ook niet te weten", legt Kim uit.

Ruzie

Moeder en dochter kregen uiteindelijk een beetje ruzie om de hele situatie. "Ik zei tegen mijn moeder dat ik het egoïstisch van haar vond en dat dit allemaal veel te gecompliceerd zou zijn. Mijn moeder ging er tegen in en zei dat het misschien wel tot een serieuze relatie kon leiden en dat dat voor mij en mijn vriend niks uit zou maken, omdat wij niet bloedverwant zijn. Het is dan misschien geen incest, maar ik vind het nog steeds raar", aldus Kim. "Mijn moeder zei dat ik niet aardig tegen haar was en dat ik zou moeten willen dat ze gelukkig is en dat ze een goede man verdiend. Ik flapte eruit dat ik vond dat ze eerst maar eens therapie moest nemen voordat ze serieus met iemand zou gaan daten, omdat ze behoorlijk van slag was na de breuk met mijn vader."

Het ging vervolgens van kwaad tot erger. "Mijn moeder zei toen dat mijn vriend en ik helemaal niet zo serieus zijn, dus dat Kevin vroeg of laat wel uit beeld zou verdwijnen. Mijn broers en zussen zeiden dat ik het gemeen van mij was om over die therapie te beginnen. Vrienden van me zeiden dat ik het te serieus nam en dat ze waarschijnlijk gewoon een beetje wilde rondscharrelen met een bekende. Ondanks dat heb ik nog steeds het gevoel dat de hele situatie raar is", sluit Kim haar verhaal af.

Bron: Reddit | Beeld: Adobe Stock

Lifestyle
  • Sad adult caucasian woman ignoring unhappy angry older lady after quarrel in living room interior. Family problems, female generation, mother daughter relationship, stress and scandal