Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Grazia tipt: dit zijn de leukste to do's dit weekend

Vervelen is niet nodig!

PFW - Street Style

Het weekend staat voor de deur, en dus maken we weer leuke pannen. Heb jij nog niks in je agenda staan? We got you. Grazia tipt een paar leuke to do’s dit weekend. Komen ze:

Bezoek Fabrique des Lumières

In het digitale kunstcentrum Fabrique des Lumières kun je meeslepende exposities bewonderen. Momenteel aanschouw je er de werken van Antoni Gaudí en Salvador Dali, die tijdens de The Endless Enigma– en Architect of the Imaginary-exposities op een nieuwe manier tot leven worden gebracht. Denk aan 360 graden projecties op 17 meter hoge wanden.

De Gaudí/Dali expositie is nog maar enkele weken te bewonderen. O, en heb je ‘m al gezien? Dan kun je ook de Destination Cosmos: The Immersive Space Experience bekijken. Hierbij maak je een indrukwekkende reis door het heelal.

Waar:

Pazzanistraat 37

Amsterdam

Wanneer:

Dalí The Endless Enigma, Gaudí Architect of the Imaginary en Destination Cosmos: The Immersive Space Experience zijn te bezoeken tot en met 25 februari.

Mag je niet missen: Relabeled

Speciaal voor Black History Month in februari lanceert illustrator Mylo Freeman een nieuwe reeks adembenemend mooie modetekeningen. De werken zullen de eerste twee weken van februari te bewonderen zijn in de I Love Illustration Gallery in Amsterdam. De expositie onderzoekt onder meer de rol van de Zwarte vrouw als model, ontwerper en influencer.

Waar:

De Hallen Amsterdam

Hannie Dankbaarpassage 5

Amsterdam

Wanneer:

Tot en met 11 februari

Eet bij Ter Marsch & Co

De beste burger van de Benelux? Die eet je bij burgerbar Ter Marsch & Co. Hun ‘The Gojira’ werd als beste beoordeeld in de finale van de Best Burger Benelux. En dat snappen we best, want alleen al van de omschrijving gaan we al watertanden. De burger bestaat uit Nederlands dry aged rib eye en Japanse Wagyu op twee steambuns met als toppings een crumble van paarse tortilla, in yuzu gepekelde rode ui, zoetzure komkommer en mini bok choy en pulled pork met twee sauzen. Yam! Extra fijn: je vindt Ter Marsch & Co zowel in Rotterdam als Amsterdam.

Waar:

Kalverstraat 96, Amsterdam

Vijzelstraat 4, Amsterdam

Witte de withstraat 70, Rotterdam

Dineer bij Izakaya Duki

Verstopt in een bar aan het Rotterdamse Hofplein en te bereiken via een deur van supermarkt 7Eleven vind je Izakaya Duki. Het restaurant is onderdeel van de hippe karaokebar Duke of Tokyo en zodra je binnenstapt waan je je helemaal in Japanse sferen. Bestel er een Japans biertje en vooral lekker veel van de kleine gerechten. Zalm tataki, yakatori, geblancheerde spinazie met sesamdressing, of agedashi tofu anyone? Buik vol, laat dan je zangkunsten horen in een van de privé karaoke-booths.

Waar:

Hofplein 19

Rotterdam

Wanneer:

Woensdag - zaterdag

17.00 - 23.00 uur

Kijktips

Opnieuw hebben de streamingdiensten hun aanbod deze week weer uitgebreid met veel leuks. Op Netflix kijk je nu onder andere de romantische drama Call Me by Your Name, de drie Despicable Me-films en de komedievoorstelling Jack Whitehall: Settle Down. Op Prime Video kijk je nu het derde seizoen van Court Cam, de romantische film Intolerable Cruelty, de komedie Sisters en de romantische film Notting Hill.

Op Videoland kun je de drama Silver Linings Playbook, de thriller See for Me en de romantische film Save the Wedding streamen. En HBO Max breidde diens aanbod onder andere uit met de dramafilm The Shawshank Redemption, de trilogie van The Matrix en de komedie The Intern.

Beeld: NL Beeld