Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Shanta over wat haar het meest is bijgebleven in EMIDJ

'Hierdoor begon ik me sterker te voelen'

Helaas kwam voor Shanta Bakker eergisteren een einde aan haar Echte Meisjes in de Jungle-avontuur. In de nieuwste Grazia blikt de realityster terug op haar deelname en vertelt ze wat haar het meest is bijgebleven aan EMIDJ.

Sterker

De sfeer in de jungle was soms om te snijden. Zo werden er over en weer nogal wat woorden gewisseld en voelde Shanta zich daardoor niet echt op haar plek. Sterker nog, ze voelde zich heel erg alleen in het team. In eerste instantie komt de groep niet voor haar op. Het moment dat haar teamgenoten wel voor haar in de bres springen, is haar dan ook enorm bijgebleven.

"Op een gegeven moment begon Famke Louise te huilen en zei ze tegen mij: 'Ik kan het echt niet meer aanzien, want ik ben vroeger zelf ook gepest en dit kan gewoon niet meer.' Toen de groep naar mij toekwam om te zeggen dat ze me gingen helpen en ik er niet meer alleen voor stond, begon ik me sterker te voelen."

Onderschat

Ook deelt Shanta wat ze heeft onderschat aan de jungle. “Ik besefte daar pas dat wij het in Nederland best wel goed hebben. In de jungle had je geen kraan met schoon water. Je kon niet even je gezicht wassen, dat was gewoon slecht voor mijn huid. Dat heb ik vooraf echt onderschat. Ik dacht namelijk dat het wel meeviel, dat je wel even je haar in een beekje kon wassen met shampoo, maar dat moest je dan wél meesjouwen in je rugtas.”

Benieuwd naar wat Shanta nog meer over haar jungle-avontuur te vertellen heeft? In de nieuwste Grazia blikt de realityster terug op haar avontuur. Nu in de winkels!

Tekst: Sanne Vast | Beeld: Jasper Suyk/Rob Jacobs