Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Oh no: slecht nieuws voor bedrijf waar Kaj Gorgels deel van uit maakt

'Jammer genoeg kent dit verhaal alleen maar verliezers.'

Dat het leven van een ondernemer niet altijd over rozen gaat, heeft presentator Kaj Gorgels recentelijk aan den lijve ondervonden. Aime Té Studio, het bedrijf waarbij hij verantwoordelijk was voor de marketing en PR, is eind 2023 helaas failliet verklaard. De influencer geeft duidelijkheid via zijn eigen Instagram-stories.

Mede-aandeelhouder

In 2021 stapte Kaj – middenin de wereldwijde pandemie – in bij Aime Té Studio, dat toen nog bekend stond als Marmerentafels. Na een hele succesvolle periode in coronatijd, waarvoor het bedrijf zelfs werd uitgeroepen als één van de snelst groeiende bedrijven van Nederland in de categorie 'kleine bedrijven' door het Financiële Dagblad, liepen de opbrengsten in 2023 terug. En net voor het einde van vorig jaar viel het doek dus definitief voor Aime Té Studio. Het faillissement werd op 28 december al uitgesproken door de rechtbank in Rotterdam, maar bleef in eerste instantie onder de radar totdat de gedupeerden roddelkoningin Yvonne Coldeweijer begonnen te benaderen.

Uitleg

Op de homepagina van de website van Aime Té Studio staat een kort statement wat betreft het faillissement. Kaj geeft daarentegen een uitgebreidere uitleg via een tweetal stories op Instagram. "Met pijn in mijn hart moet ik melden dat Aime Té Studio, het bedrijf waarvan ik aandeelhouders ben, failliet is verklaard", begint hij zijn verhaal. Hij laat weten dat hij het enorm betreurt dat er medewerkers en klanten de dupe zijn van het faillissement. En ook geeft Kaj meer duidelijkheid over zijn eigen rol binnen Aime Té Studio. "Mijn rol binnen het bedrijf was op afstand, primair gericht op influencer marketing advies en ik was niet direct betrokken bij de dagelijkse leiding", aldus de tv-persoonlijkheid.

Beeld: Instagram @kajstypetjes
Beeld: Instagram @kajstypetjes

Hij wijt het faillissement aan de uitdagende periode na de coronatijd, waarin een 'economische recessie, onrust in de wereld en een historisch laag consumentenvertrouwen' de boventoon voerden. Ook stelt hij dat de ondernemers achter Aime Té er alles aan hebben gedaan om het bedrijf overeind te houden, maar het heeft helaas niet mogen baten.

De toekomst

Hij beëindigt zijn verhaal met een laatste woord richting alle mensen die betrokken zijn bij het faillissement. "Ik betreur deze situatie ten zeerste en wil nogmaals mijn medeleven uiten aan de getroffenen, de gedupeerden en de ondernemers achter het bedrijf. Jammer genoeg kent dit verhaal alleen maar verliezers."

Dat (ook) de ondernemers een flinke financiële klap te verwerken hebben moge duidelijk zijn. Kaj laat weten dat de curator nu aan zet is, maar dat er wel wordt gezocht naar mogelijkheden voor een eventuele doorstart.

Bron: Quote 500, Instagram @kajstypetjes | Beeld: NL Beeld