Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Grazia test: is de Japanse Head Spa echt zo fijn?

Is it worth the hype?

Dankzij TikTok is het dé beauty- en wellnesstrend van nu: de Japanse Head Spa. Grazia's Chef Beauty Babette is benieuwd, wat is dit voor behandeling en is het de moeite waard?

Facts

Wat: Japanse Hair & Scalp Treatment

Waar: Japanese Head Spa, Amsterdam en Utrecht

Wat doet het: een intensieve reiniging van je hoofdhuid én vooral een zen- momentje voor jezelf

Kost dat? €75 euro voor 60 min, of een duo-behandeling voor €150 voor 60 min

Waarom?

Deze spa-behandeling voor je hoofdhuid is ontwikkeld in Japan en al jaren een dikke hit in Azië en de VS. Sinds afgelopen jaar poppen eindelijk ook de eerste Japanse Head Spa’s in Nederland op. Snappen we, want je hoofdhuid wordt niet alleen diep gereinigd, het is bovenal een zenmomentje dankzij de vele nek- en hoofdhuidmassages die je krijgt. En heb je last van haaruitval, eczeem, roos of juist stress? Ook dan kan een Japanse Scalp Treatment een uitkomst zijn. Eén ding is zeker: je komt helemaal relaxed terug.

De behandeling

Ik maak een afspraak in de Japanese Head Spa van Lorèn Shah en Romy Heesbeen. De vriendinnen hebben drie salons in Nederland en ik bezoek de sfeervolle salon in Utrecht. Lorèn en vriendin en businesspartner Romy verwelkomen me met een kopje kruidenthee waarna er een scan van mijn hoofdhuid wordt gemaakt. Zo kan er een behandeling op maat worden samengesteld met de natuurlijke, duurzame producten van Oway. Eerlijk: het is best vreemd om je hoofdhuid van zo dichtbij te zien. De camera zoomt tot maar liefst duizend keer in. Gelukkig blijkt mijn hoofdhuid er gezond uit te zien, maar Lorèn ziet wel wat rode plekjes, talg en restjes stylingproducten. Ze vertelt dat die na de behandeling zo goed als verdwenen zijn.

Tijd om te gaan liggen op het behandelbed. Ik krijg een oogmasker op zodat ik me helemaal kan ontspannen en een verwarmingsdeken over me heen. Geen overbodige luxe, zo blijkt later. Doordat je lokken gedurende een uur met warm water worden behandeld, kun je het een beetje koud krijgen. Romy begint eerst met een massage op droog haar. Hierna wordt mijn haar gewassen met een detox-shampoo met eucalyptus en tijm. Vervolgens wordt mijn haar uitgespoeld onder een van de meest luxe automatische douchekoppen met led-verlichting ooit. En dit is een van de redenen dat deze behandeling zo’n hit op TikTok is, want het ziet er heel futuristisch uit. De douchekop is rond zodat het je hele hoofd bedekt en beweegt zachtjes van voor naar achteren. Heerlijk! Hierna wordt mijn hoofdhuid gescrubd met een kruidenklei-detoxpeeling en volgt er een masker. Als laatste krijg ik weer een heerlijke massage voor mijn hoofd, nek en schouders.

Resultaat?

Na afloop voel ik me helemaal ontspannen. Het lijkt alsof ik uren heb geslapen. Als Lorèn opnieuw mijn hoofdhuid met de camera analyseert, zie ik direct het resultaat. Geen talg en stylingproducten meer en de roodheid is minder geworden. Na het droogföhnen voelt mijn haar heel licht. Het is superzacht, ruikt heerlijk en glanst als nooit tevoren. In de dagen erna wordt mijn haar niet sneller vet, maar blijft het lekker luchtig en glanzend. En ook die heerlijke geur blijf ik dagenlang in mijn lokken ruiken. Op zoek naar een welnessbehandeling die je helemaal zen maakt en meteen zorgt voor een gezonde hoofhuid? Dit wil je doen!

Tekst: Babette Dessing