Tried & tested: gellak-strips van Maniko

Grazia testte de nagels van Maniko!

Mooie en verzorgde nagels zónder uren in een salon te zitten? Yes please! De gellak-strips van Maniko beloven binnen no-time mooie verzorgde nagels die tot wel drie weken blijven zitten. Grazia’s Sanne nam de proef op de som en testte de starterset van Maniko uit.

Wat: Starterset UV van Maniko, met daarin een UV LED Lamp, de kleur Tanned UV en het Remover Serum.

Dit belooft het: gellak-nagels die makkelijk zijn aan te brengen en tot wel drie weken blijven zitten.

Prijs: €59

Wat is het?

Maniko heeft ‘de makkelijkste manicure ter wereld’ in huis, zo zeggen ze zelf. Het merk giet de gellak in de vorm van een strip, waardoor je ze gemakkelijk op je nagels kunt plakken. Daarin gieten ze verschillende lagen gekleurde gellak én een topcoat. Deze laatste laag is uniek voor Maniko. Hierdoor hoef je namelijk niet met nog een extra lakje aan de slag voor een topcoat, maar heb je genoeg aan de UV Gel Strips. Dankzij de geoptimaliseerde maten passen de gel strips op elke nagelvorm. Hiermee zou je binnen no-time kwaliteit zoals in de nagelsalon moeten hebben, maar dan gewoon thuis. Daarnaast zouden de nagels tot wel drie weken meegaan, zónder af te bladderen. De nagels zijn bovendien 100% veganistisch en dierproefvrij, HEMA-vrij en zonder schadelijke stoffen. Mooi meegenomen!

Starterset Maniko
De starterset van Maniko

Hoe werkt het?

Tijd om de Maniko gellak-strips zelf te testen! Ik begin met een goede voorbereiding: het vijlen van mijn nagels in de gewenste vorm, de nagelriemen terugduwen en mijn nagels reinigen met een alcoholpad. Handig: bij elk pakketje met strips zit een nagelvijl, houten staafje en alcohol pads, je krijgt dus alles wat je nodig hebt thuisgestuurd. Vervolgens houd ik de UV Gel Strips over mijn nagels, om te kijken welke maat het beste op mijn nagels past. Daarna is het alleen nog maar een kwestie van de juiste maat stickers op de nagels plakken. De strips zijn te lang, dus ik knip ze bij met een nagelschaartje. Sommige nagels zijn lang genoeg om voor twee nagels te gebruiken. Daarna is het een kwestie van de randjes vijlen, de randen aandrukken en de nagels uitharden onder de lamp. Mijn duim een minuutje en de overige vier vingers ook een minuut. Vervolgens doe ik mijn andere hand en de nagels zitten erop!

Het resultaat

Ik ben ontzettend blij met de nagels van Maniko! Het verbaasde me hoe ontzettend makkelijk de gelnagels aan te brengen zijn. De UV Gel Strips passen perfect op mijn nagels, waardoor ik ze alleen even op maat hoef te knippen en moet bijvijlen. Dan is het alleen nog een kwestie van uitharden onder de lamp en je bent good to go. Binnen een half uurtje heb je daadwerkelijk fresh nails alsof je net uren bij een nagelsalon hebt gezeten. Ik heb wel gemerkt dat het belangrijk is om de instructies van Maniko goed te volgen bij het aanbrengen. Zo is het van belang om de randen goed aan te drukken voordat je de nagels gaat uitharden onder de lamp. Als je dat niet goed genoeg doet komen de randen omhoog en blijft je haar achter de nagels steken als je er met je handen doorheen gaat. Met de handige tips die Maniko geeft kun je dit gemakkelijk voorkomen! De nagels bleven ruim twee weken mooi zitten, voordat ze een heel klein beetje begonnen te chippen aan de randjes. Gelukkig zijn ze er ontzettend makkelijk én snel af te halen met het Remover Serum, dat ook bij de starterset zit inbegrepen. Je brengt het serum aan langs de randen van je nagels en kunt het er vervolgens voorzichtig afdrukken met het houten stokje. En nog een laatste positieve verrassing: mijn nagels waren helemaal niet beschadigd! Al met al ben ik heel tevreden over de gellak-strips van Maniko en zou ik ze ook zeker opnieuw gebruiken. Gelukkig zijn er meer dan genoeg leuke kleurtjes om uit te kiezen!

Beeld: Grazia

Laatste nieuws