Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Oh my: gemoederen lopen hoog op in EMIDJ

'Ik zal nooit iemand pesten', verdedigt een van de kandidaten zich.

In Echte Meisjes in de Jungle gaat het zeker niet alleen over rozen. De deelnemers krijgen af en toe behoorlijk pittige opdrachten voor hun kiezen, en kunnen het niet altijd goed met elkaar vinden. Zo liepen de gemoederen tussen een aantal deelnemers uit het team van de Sranang Sweeties in de nieuwste aflevering behoorlijk hoog op.

Pas op: dit artikel bevat spoilers als je de derde aflevering van Echte Meisjes in de Jungle nog niet hebt gezien. 

Pesten

In de nieuwste aflevering van EMIDJ moesten de teams zich gaan wagen aan de beruchte eetproef. Ondanks dat de Sranang Sweeties de proef winnen, is de sfeer op het luxe kamp om te snijden. Iets wat Michelle besluit aan te kaarten. Deveny geeft vervolgens aan dat Michella en Louisa behoorlijk overheersend zijn, en volgens Shanta maakt Michella te veel kinderachtige opmerkingen. "Ik hou niet van pesten", zegt ze daarover.

Als Michella aan Shanta vraagt of zij vindt dat ze wordt gepest, vertelt Shanta dan ook dat ze dat gevoel heeft. "Ja, ik vind dat wel." Vervolgens doet ook Famke Louise haar zegje. "Mies en Louisa, weet je wat het is? Ik ga dat even heel eerlijk tegen jullie zeggen. Jullie zijn best wel goed gebekt. Dat is niet negatief bedoeld, maar ik vind het dan soms moeilijk om daar dan tussen te komen."

"Ik kan er niks aan doen dat ik als een orkaan overkom. Ik ben gewoon zo", reageert Louisa daar later op. "Als ik dan opeens een pestkop ben... Dat ik voor pestkop word uitgemaakt door een Deveny... Dan word ik echt heel boos. Ik ben zelf jarenlang gepest." Vervolgens wordt Louisa emotioneel dat ze een pestkop is genoemd. "Ik zal nooit iemand pesten. Ik zal altijd eerlijk zijn tegen iemand en ik spreek me altijd uit als iets me dwars zit."

Onverwachte stemronde

Vervolgens komt er 's avonds een onverwachte stemronde aan voor beide teams. In het team van de Brokopondo Babes mag er niet op Vonneke Bonneke gestemd worden, omdat ze pas net in het team zit. In het team van de Sranang Sweeties mag niet op Michella gestemd worden, omdat ze eerder immuniteit koos.

De volgende dag gaat host Valerio bij de teams langs om ze te vertellen wie naar huis is gestemd. Bij de Brokopondo Babes heeft Lesley de meeste stemmen ontvangen en dus moet ze naar huis. Bij de Sranang Sweeties is er het meest op Louisa gestemd. "Ze heeft het er zelf naar gemaakt", zegt Deveny over de exit van Louisa.

Hoewel Famke Louise ook op Louisa heeft gestemd, vindt ze het wel jammer dat Louisa naar huis gaat. "Ja, ik heb een sterke vrouw eruit gegooid, maar Michella had zichzelf immuun gemaakt, dus ik kon niet op haar stemmen. Anders had ik op haar gestemd. Op dit moment voelt het als een opluchting, maar dat neemt niet weg dat – ik los van deze opluchting – Louisa wel een heel lieve vrouw vind."

Uitleg

Als Famke Louise aan Louisa wil uitleggen, waarom ze besloot op haar te stemmen, heeft Louisa daar geen oor naar. "Jij laat je ompraten. Jij bent een meeloper", vindt Louisa. Vervolgens ontstaat er een ruzie tussen de twee, waarop Famke Louise vervolgens schreeuwt: "Als ik mijn gevoel wil uitspreken, krijg ik niet de kans om dat te doen. Dat is de reden waarom ik op jou heb gestemd."

Ondanks dat Louisa met opgeven hoofd naar huis gaat, baalt ze dat ze moet vertrekken. "Ik had wel gehoopt hier langer te zijn", deelt ze. "Ik heb gewoon plezier gehad, en nu word ik weer in mijn rug gestoken. Het was mijn doel om dit avontuur te doen met Mies, voor mezelf om dingen los te laten. Dat wordt nu van me afgenomen."

Beeld: Jasper Suyk/Rob Jacobs