Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

EMIDJ-Imen blikt terug op deelname: ‘Ik dacht dat het programma een andere draai zou krijgen'

"Ik vind drama verschrikkelijk."

Echte Meisjes in de Jungle is bijna synoniem voor drama. Toch bevond zich onder de kandidaten ook de nuchtere en positieve Imen, die er eigenlijk best wel zin in had, maar als eerste naar huis werd gestuurd. In gesprek met Grazia blikt ze terug op haar avontuur in Suriname.

In de jungle

Ze deed maar liefst twee keer mee aan Love Island en juist omdat iedereen haar al kende van het liefdesprogramma, leek het Imen tof om aan iets heel anders deel te nemen. "Love Island is een heel lief en leuk programma. Dit was heel anders. Meiden onderling is sowieso een uitdaging, en dan is het ook nog eens in de jungle." Ook was Imen benieuwd naar hoe ze het nu echt zou vinden in de jungle, tussen al die beesten waar ze normaal gesproken bang voor is. "Ik dacht wel: hoe ga ik dit doen? Durf ik dit wel? Kan ik dit wel? Dat zat allemaal in mijn hoofd, maar toen ik er kwam was het eigenlijk helemaal niet zo erg."

Maar dat gezegd hebbende, wil de beauty nog wel benadrukken dat het natuurlijk geen sprookje was. "Die beesten die daar rondlopen, en slapen in een hangmat vond ik het ergst. Die muizen om je heen, en het geplons dat ik 's nachts om me heen hoorde, dat was heel gek.' Imen kan zich nog herinneren dat ze zich in haar hangmat afvroeg hoe ze het in hemelsnaam drie weken ging volhouden, maar, zo zegt ze lachend, "gelukkig waren het voor mij geen drie weken."

Verwachtingen

Al tijdens de tweede aflevering van het programma valt voor Imen het doek en moet ze naar huis. "Op dat moment vond ik het jammer, maar ik was ook heel erg opgelucht. Ik kon het goed vinden met Jacomien en Kelly, maar de andere meiden waren personen waar ik normaal gesproken niet mee zou optrekken. Ik kon wel met iedereen goed omgaan, maar ik had niet echt een gespreksonderwerp met ze. Ik moest er veel moeite voor doen. Het was gewoon niet mijn ding, mijn groepje."

Van tevoren wist Imen niet wie er naast haar ook mee zou doen. Sterker nog, ze was verbaasd toen ze bepaalde gezichten zag. "Ik schrok me kapot", geeft ze toe. "Na wat ik vorig jaar op tv had gezien, had ik niet verwacht dat Louisa opnieuw mee zou mogen doen." Hiermee doelt Imen op de ruzie waarbij Louisa Esmee in de haren vloog, met alle gevolgen van dien. En juist omdat dit gedrag niet getolereerd werd - Louisa moest het programma destijds direct verlaten – dacht Imen dat het programma dit jaar anders zou zijn. "Ik dacht echt dat ze het een andere draai zouden geven, maar ergens snap ik ook wel dat bepaalde types gevraagd worden, want ze zorgen voor kijkcijfers." En hoewel ze de casting 'heel goed gedaan' vond, hekelde Imen het drama dat haar mede jungle-meisjes met zich meebrachten. "Ik vind drama verschrikkelijk", aldus Imen.

Beeld: Jasper Suyk/Rob Jacobs