Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Grazia’s grote jaarhoroscoop: dit kun jij in 2024 op carrièregebied verwachten

Dit hebben de sterren voor jou in petto dit jaar!

Een nieuwe liefde, eindelijk meer rust, een dikke vette financiële meevaller? In Grazia’s XXL-jaarhoroscoop lees je wat de sterren voorspellen voor jouw sterrenbeeld in 2024. Vandaag bespreken we het thema finance & work. Wat kun jij verwachten op het gebied van gezondheid dit jaar?

Waterman 21 januari t/m 19 februari

Of je er nu zelf voor kiest of niet, het kan bijna niet anders dan dat er veranderingen gaan plaatsvinden op dit vlak. Kies je er zelf voor, dan ga je op zoek naar een nieuwe uitdaging omdat je het op je oude plekje wel gezien hebt. Tussen april en juni krijg je nieuwe inzichten over je financiën. Dit stelt je in staat om hier de rest van het jaar de vruchten van te plukken.

Vissen 20 februari t/m 20 maart

Vooral de eerste maanden van 2024 staan voor jou in het teken van verandering. Je mag rekenen op mooie kansen en mogelijkheden. Je intuïtie speelt hierin een cruciale rol. Heb je twijfels, doe het dan niet. Voelt het goed – ga er dan voor en volg je gevoel. Je inkomsten kunnen wisselend zijn dit jaar. Het is belangrijk dat je daarom extra overzicht houdt in je inkomsten en uitgaven, zodat je alles goed op een rijtje blijft hebben.

Ram 21 maart t/m 20 april

De eerste twee maanden van 2024 kunnen nogal heftig verlopen op carrièrevlak. Het kan zijn dat je door bepaalde ontwikkelingen helemaal klaar bent met het bedrijf waarvoor je werkt en je baan opzegt. Of iemand anders besluit dat het klaar is. Het is van belang dat je je hoofd koel houdt en je impulsen bedwingt. Vanaf juli komt er meer rust en zit je weer op je plek. Ga verstandig met je geld om dit jaar en zorg voor reserves.

Stier 21 april t/m 20 mei

Ook op dit vlak mag je dit jaar rekenen op bijzondere kansen om jezelf te ontwikkelen. Tot en met april kan het onrustig voor je zijn, maar uiteindelijk brengt je dat precies naar de juiste mensen en plekken. Ook kan het zijn dat je je baan opzegt en voor jezelf gaat beginnen. Alles is mogelijk in 2024. Het is maar net waar jij voor wil gaan. Dit is ook goed nieuws voor je spaarrekening.

Tweelingen 21 mei t/m 21 juni

Aan het begin van het jaar voelt je baan niet fijn aan. Wellicht word je te weinig uitgedaagd of heb je het gevoel dat er meer in zit. Doe hier onderzoek naar voor jezelf en weet je wat je wil, kom dan vanaf maart in actie. De kansen en ontmoetingen die dan de revue passeren, brengen je naar de juiste plek. Vraag hulp wanneer je er dit jaar financieel niet uitkomt.

Kreeft 22 juni t/m 22 juli

Tot juni doe je je ding, zonder er al te veel over na te denken. Daarna begint je baan je toch steeds meer tegen te staan. Je verveelt je en mist uitdaging. Het is goed om daar niet te lang in te blijven hangen. Ga op zoek naar een nieuwe invulling; wellicht een andere baan of een nieuwe functie. Vanaf september kun je hier succesvol in zijn.

Leeuw 23 juli t/m 23 augustus

Niet alle veranderingen die dit jaar voor jou plaatsvinden, zijn jouw eigen keuze. Daar kun je het nogal moeilijk mee hebben, vooral in de eerste maanden van 2024. Het is van belang dat je geen oude schoenen weggooit voor je nieuwe hebt, want dat kan vervelend uitpakken. Ook financieel kan dit een onvoorspelbaar en uitdagend worden. Probeer minder vaak een big spender te zijn en zorg voor de nodige reserves.

Maagd 24 augustus t/m 22 september

Ook op je werk heb je dit jaar controle-neigingen of trekt alles (onbewust) naar je toe. Dat doet je niet goed en daar doe je jezelf mee tekort. Probeer niet angstvallig veranderingen tegen te houden. Ze zijn niet allemaal slecht! Integendeel, in oktober en november brengt het je juist verder dan je ooit had kunnen denken. Financieel mag je eveneens wat meer vertrouwen hebben. Het wordt niet zo somber als jij wellicht denkt.

Weegschaal 23 september t/m 22 oktober

Of je er nu voor kiest of niet, je komt in 2024 steeds meer in de spotlight te staan met je talenten, kennis en ervaring. Eindelijk krijg je de waardering, die je al veel langer verdient. Wuif dit niet bescheiden weg en own it. Je verdient dat, je hebt er hard genoeg voor gewerkt. Je financiën zijn vrij stabiel in 2024, met uitzondering van het voorjaar. Dan kun je helaas regelmatig met onverwachte kosten te maken krijgen.

Schorpioen 23 oktober t/m 22 november

Vooral op carrièrevlak heb je er behoefte aan om orde op zaken te stellen. Eind 2023 ben je tot de conclusie gekomen dat je niet meer op je plek zit. Wellicht kun je onvoldoende je ei kwijt en dat wil je niet meer. De planeten bieden mooie kansen en mogelijkheden om dit te veranderen, met name in augustus. Verder is het goed om meer controle te krijgen over je financiën dit jaar. Zorg voor inzicht en overzicht.

Boogschutter 23 november t/m 21 december

Het is belangrijk dat je alert blijft en zorgt dat je van de laatste nieuwtjes op de hoogte bent. Er zitten op carrièrevlak namelijk nogal wat veranderingen aan te komen en dat kun je maar beter op tijd weten. Niet dat je onwikkelingen kunt stoppen, maar dan zie je het aankomen en heb je langer de tijd om na te denken over je volgende zet. Financieel kan dit jaar zeer onvoorspelbaar worden. Het beste vermijd je dan ook impulsiviteit.

Steenbok 22 december t/m 20 januari

De afgelopen jaren stonden je baan en carrière op de eerste plek. Zodra planeet Pluto eind januari je teken verlaat, veranderen jouw prioriteiten. Je gaat steeds meer beseffen wat werkelijk van belang is en dat is niet je carrière. Jouw 2024 staat voor jou vooral in het teken van nieuwe (en betere!) keuzes vooe jezelf maken. Volg hierin vooral je gevoel. Op financieel vlak heb je alles prima voor elkar. Hier hoef je je geen zorgen over te maken.

Tekst: Esther van Heerebeek | Beeld: Ginny & Georgia