Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Laura werd na 17 jaar ontslagen: ‘Deuk in mijn zelfvertrouwen’

Bovendien moest ze haar ontslag maandenlang voor zich houden.

We zijn allemaal druk aan het aftellen voor het nieuwe jaar, maar voor sommige mensen kan 2024 niet snel genoeg komen. Ook Laura wil 2023 het liefst zo snel mogelijk vergeten. Nadat ze zeventien jaar lang bij hetzelfde bedrijf werkte, werd ze ontslagen én moest ze dit eerst nog maandenlang voor zichzelf houden.

Reorganisatie

“Zeventien jaar, zo lang werkte ik al bij een bekend communicatiebureau toen ik afgelopen lente te horen kreeg dat ik met een reorganisatie ontslagen werd", begint Laura haar verhaal in Grazia. "Het opmerkelijke was dat ik het al wist, voordat het officieel bekend werd gemaakt. Ik zat namelijk in de ondernemingsraad en daardoor wist ik al een tijdje dat het niet goed ging met het bedrijf", legt ze uit.

Zelf op de lijst

"Toen er op een gegeven moment een ontslagronde werd aangekondigd, hield ik mijn hart vast voor mijn collega’s. Dat ik zelf ook op de lijst stond om ontslagen te worden, had ik nooit verwacht", blikt Laura terug. "Toch stond mijn naam ertussen en het ergste was dat ik het met niemand kon bespreken." Dit nieuws hakte er dan ook enorm in bij Laura en had veel effect op haar gemoedsrust. "Omdat mijn hoofd helemaal niet meer naar werken stond, meldde ik me ziek. Iedereen was bezorgd en vroeg of het wel goed ging, maar niemand had door wat er echt aan de hand was."

Hele bedrijf op z'n kop

"Totdat de ontslagen maanden later eindelijk bekend werden gemaakt. Het hele bedrijf stond op z’n kop, maar ik voelde me vooral opgelucht", aldus Laura. "Natuurlijk, ontslagen worden, is nooit leuk. Maar het maanden voor je moeten houden, is nog een stuk erger." Ook deelt ze dat ze haar ontslag echt heeft moeten verwerken. "Hoewel het niet persoonlijk was, voelde het wel zo. Het zorgde voor een deuk in mijn zelfvertrouwen, maar nu probeer ik vooral vooruit te kijken. Zo ben ik weer lekker aan het solliciteren en overweeg ik ook verschillende opleidingen te doen. Begin 2024 hoop ik daarmee te beginnen.”

Meer verhalen lezen van vrouwen die klaar zijn met 2023? Je leest 't in onze Real Life Special in de nieuwste Grazia. Nu in de winkel! 

Tekst: Renée Brouwer | Beeld: Adobe Stock