Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Maria haar geliefde kat liep weg: ‘Ik was compleet in rouw’

'Urenlang zocht ik hem op straat'

We zijn allemaal druk aan het aftellen voor het nieuwe jaar, maar voor sommige mensen kan 2024 niet snel genoeg komen. Ook voor Maria was 2023 niet het beste jaar. Ze raakte haar geliefde kater Moos kwijt, waar ze een hechte band mee had. Niemand had dan ook verwacht dat het jaar tóch nog een positieve draai zou krijgen afgelopen zomer.

Hechte band

“Er wordt weleens gezegd dat je met maar een paar huisdieren in je leven echt een hechte band ontwikkelt. Ik heb dat met mijn kater Moos", vertelt Maria in Grazia. "Toen ik hem vijf jaar geleden voor het eerst als kitten zag, was ik op slag verliefd op hem. Hij was helemaal grijs, op een wit vlekje op zijn buik na, en had een superlieve uitstraling" beschrijft ze haar geliefde kat. "Samen kroelden we urenlang op de bank en in bed. Ik woon alleen, dus het was altijd hij en ik, maar vorig jaar zomer kwam hij opeens niet meer thuis."

Van zenuwen naar rouw

"Nu was Moos best graag op pad. Als ik hem ’s ochtends naar buiten liet, kwam hij laat in de middag vaak pas weer terug. In eerste instantie maakte ik me dus niet zo’n zorgen, maar na een dag kreeg ik toch wel de zenuwen", deelt Maria eerlijk. "Waar was hij? Urenlang zocht ik hem op straat. Ook belde ik de dierenambulance, opvangcentra en asielen, maar niemand had Moos gezien." Met veel verdriet gaf ze het daarom na een paar weken op. "Moos zou waarschijnlijk nooit meer thuiskomen en ik was compleet ik rouw."

Onverwacht

Langzaamaan wendde Maria eraan dat Moos er niet meer was. "Het verdriet werd er alleen niet minder om, want ik dacht elke dag aan hem", vertelt ze. "Wat ik vooral hoopte, was dat hij zelf nog leefde en het goed had. Dat vond ik belangrijker dan dat ik hem zelf ooit weer in mijn armen zou sluiten." En toen gebeurde er iets dat niemand zag aankomen. "Toen ik afgelopen zomer in de tuin zat, verwachtte ik dus absoluut niet dat Moos zomaar weer kwam aanlopen. Toch gebeurde dat wel en het nonchalant gaf hij mij een kopje alsof er niks gebeurd was", blikt ze terug. "Ik was dolgelukkig en knuffelde hem eindeloos lang. Sindsdien is Moos niet meer weggegaan."

Meer verhalen lezen van vrouwen die klaar zijn met 2023? Je leest 't in onze Real Life Special in de nieuwste Grazia. Nu in de winkel! 

Tekst: Renée Brouwer | Beeld: Adobe Stock