Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Hollywood inside: Hollywood familie-fitties gooien roet in het kersteten

Voor deze Hollywood-sterren wordt het niet heel gezellig tijdens het kerstdiner...

The Prince and Princess of Wales and the Duke and Duchess of Sussex viewing the messages and floral tributes

Matching kersttruien en een lange tafel vol dierbaren? Dat is niet voor iedereen weggelegd. Van Adele tot Britney, bij deze Hollywood-sterren is het helemaal niet zo gezellig aan de kerstdis.

Geen gezellig kerstdiner voor de Britse royals

Waar kerst in Hollywood-films een en al gezelligheid is, valt dat in real life vaak vies tegen. Leuk, zo'n tafel vol familie, maar eigenlijk zit er altijd wel iemand bij die je het liefst met een gourmetpannetje op het hoofd zou willen timmeren. Veel Hollywoodsterren en andere beroemdheden weten daar alles van. Kerst op Sandringham is de traditie van de Britse royals, maar het moet raar lopen, willen Harry, Meghan en hun kids aanschuiven voor de traditionele afternoon tea op 24 december. Sinds de jongste zoon van koning Charles in 2020 liet weten dat zijn Amerikaanse geliefde en hij zouden stoppen als senior member of the royal family is de verwijdering alleen maar groter geworden.

Nu was het daarvoor al geen halleluja in huize Windsor. Oudere broer en troonopvolger William ging al eens op de vuist met Harry. En schoonzus Kate zou Meghan aan het huilen hebben gebracht over bruidsmeisjes-jurken. Tenminste, als we de versie van Harry in zijn bestseller Spare mogen geloven. Tja, dat boek verzoende de boel met zijn familie ook niet echt, noch werden ze in Londen blij van het Oprah-interview en de Netflix-serie. Geen kalkoen onder de kroonluchters van Sandringham dus. Vieren ze het dan met Meghans Amerikaanse familie? Nope... met pa Thomas en halfzus Samantha zit dat er ook al niet in. Beiden waren niet eens op hun bruiloft. Vader Markle naar verluidt om gezondheidsredenen, maar het had waarschijnlijk alles te maken met de foto's die hij verkocht aan de roddelpers. Samantha laat geen gelegenheid voorbij gaan om Meghan, die zij in haar jeugd amper zag, zwart te maken. Daar zouden wij persoonlijk ook liever geen glühweintje mee drinken...

Geen kalkoen snijden

Harry en Meghan zijn niet de enige beroemdheden met familie-issues. Neem nou Britney Spears. Haar zoons Sean (18) en Jayden (17) zijn dit jaar met hun vader verhuisd naar Hawaï en hebben weinig behoefte aan samenzijn met hun wereldberoemde moeder. Britney's vader zal ook niet zijn uitgenodigd om de kalkoen te snijden, wat wel begrijpelijk is na de dertien jaar gedwongen conservatorship die hij haar liet opleggen. Het is ook maar de vraag of moeder Lynne en zusje Jamie Lynn langskomen in Californië. Britney beschuldigde haar moeder in haar boek The Woman in Me van meewerken aan de verstikkende acties van haar vader. En ook zusje Jamie Lynn kreeg er in Brits boek ongenadig van langs. Een van de bedroevende highlights: "Mijn kleine zusje? Nou, als ik zeg dat ze een complete b*tch ws, dan overdrijf ik niet." En nu Britneys huwelijk met Sam Ashgari ook nog op de klippen is gelopen dit jaar, vrezen we voor een eenzame kerst.

Benieuwd naar nog meer familie-fitties verhalen? Je leest het allemaal in de nieuwe Grazia. Nu in de winkel!

Tekst: Eva Munnik | Beeld: NL Beeld