Rachel Zegler over The Hunger Games: ‘Beste ervaring uit mijn leven’

Hoe begon het allemaal voor de actrice?

Ze schittert in de prequel van The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes en heeft inmiddels al een Golden Globe op zak. Maar hoe begon het allemaal voor Rachel Zegler?

Grote doorbraak

De 22-jarige Rachel Zegler had haar grote doorbraak met haar rol als Maria Vasquez in de musicalfilm West Side Story. In 2022 kreeg ze daarvoor een Golden Globe. Daarmee was ze de jongste én eerste Colombiaanse winnares ooit. De rising star is letterlijk een geboren actrice, want fun fact: ze is vernoemd naar Rachel uit de tv-serie Friends. Ze mag dan Colombiaanse en Poolse roots hebben, haar jeugd bracht haar ze door in New Jersey. Haar carrière begon met hoofdrollen in grote musicals als The Little Mermaid, Beauty and the Beast en Shrek the Musical. Afgelopen jaar speelde ze een rol in de superheldenfilm Shazam! Fury of the Gods.

Serieuze carrière

En nu zien we Rachel als Lucy Gray Baird in de spannende prequel van The Hunger Games. Over die rol zei Rachel: “Het maken van deze film was zonder twijfel één van de beste ervaringen uit mijn leven.” Ze zingt ook nog eens de titelsong én voor wie meer wil horen, raden we haar YouTube-kanaal aan, dat volstaat met covers. De 22-jarige speelt ook de hoofdrol in de live-actionfilm van Snow White, die vanaf 20 maart te zien is in de bios. Haar uitspraken daarover deden flink wat stof opwaaien. Zo noemde ze het origineel uit 1937 ‘eng’ en ‘extreem gedateerd als het aankomt op vrouwen in krachtige rollen’. De prins noemde ze een ‘stalker’. Ze kijkt dan ook uit naar het tonen van de nieuwe film. “Die gaat niet over Sneeuwwitje die droomt van ware liefde, maar focust op dat zij de leider wil worden, waarvan ze weet dat ze die kan zijn. Haar vader vertelt haar dat ze dat kan zijn zolang ze moedig en eerlijk is. Het is een verhaal waar jonge mensen zich in kunnen herkennen.”

Worstelingen

De jonge actrice staat niet alleen bekend om haar indrukwekkende acteerprestaties, ook is ze open over haar mentale worstelingen. Dat begon vijf jaar geleden met de tweet: “Hallo, mijn naam is Rachel. Ik lijd aan angsten en depressies en voel me af en toe gedissocieerd van de realiteit. Ik werk eraan en zoek de gemeenschappelijke basis tussen mij en mijn geest. En dat is genoeg. Maar vraag alsjeblieft hoe het met me gaat.” Ook deelde ze op haar Instagram dat ze op haar negentiende borstkanker kreeg, waarvan ze herstelde, gevolgd door een zwart-witfoto van haar litteken. Ze riep op om je borsten regelmatig te controleren. “Vroeg screenen redt levens!” Van deze jonge talentvolle dame gaan we vast nog veel horen. Go Rachel!

Tekst: Rosa Lee Szarzynski | Beeld: NL Beeld 

Laatste nieuws