Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Numidia: ‘Ik wil een voorbeeld zijn voor mensen die door moeilijke periode gaan’

'Ik voel me vereerd dat mensen zich kwetsbaar opstellen naar mij'

Ze gooide hoge ogen met haar deelname aan Beste Zangers. Nu wil Numidia meedoen aan het Eurovisie Songfestival, heeft ze haar eigen show in Paradiso, staat ze op grote festivals en gaat ze op tour met Davina Michelle.

Voorbeeld voor anderen

Numidia heeft zelf veel meegemaakt in haar jeugd en wil daarmee nu anderen inspireren. “Ik wil een voorbeeld zijn, zeker voor mensen die door moeilijke periodes gaan", vertelt ze in de nieuwste Grazia. "Tegen hen wil ik zeggen: focus je op wat je leuk vindt, en waar je ook vandaan komt, het komt goed." Sinds ze haar verhaal deelde in Beste Zangers krijgt de zangeres dagelijks honderden dm’s. "Van mensen met een uit huis geplaatst kind tot jongeren met verslaafde ouders. Ik voel me vereerd dat mensen zich kwetsbaar opstellen naar mij", deelt ze. "Soms zeggen ze dat ze door mij naar een psycholoog zijn gegaan. Dat ontroert me."

"Ik vind het belangrijk om daar meer mee te doen, misschien in de vorm van een eigen stichting of een documentaire", gaat Numida verder. "Ik wil gevoelens bespreekbaar maken.”

Naar het Songfestival

Sinds deze week weten we dat Joost Klein Nederland zal vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Maar ook Numida had zich aangemeld voor het liedjesfestijn. “Het is een kinderdroom van mij om daar ooit te staan", zegt ze. "Douwe (Bob, red.) wilde graag voor me schrijven. Het klikt goed tussen ons, we zijn als broer en zus", vertelt de zangeres. "De boodschap die ik op het songfestival wil meegeven is: ik mag er zijn, we mogen er allemaal zijn, welke kleur je ook hebt. Hoe cool zal het zijn als ik daar sta als Nederlands-Venlose-Marokkaanse?”

Internationaal gaan

Naast het Songfestival heeft Numida nog veel meer dromen. Waar ze over vijf jaar hoopt te staan? “Ik wil mijn eigen uitverkochte show in Ziggo Dome én internationaal gaan", laat ze weten. "Misschien dat ik in de toekomst wel emigreer naar Spanje. Het liefst reis ik de hele wereld over voor mijn werk. Dan neem ik alle culturen die ik in me heb mee.”

Het volledige interview met Numida lees je in de nieuwste Grazia. Nu in de winkel!

Tekst: Rosa Lee Szarzynski | Beeld: NL Beeld