Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

4 tips om puistjes na een workout te voorkomen

2. Ga zo snel mogelijk douchen.

Cheerful athletic women having fun during sports training in gym.

Sporten is natuurlijk heel goed voor je, maar helaas kun je door al dat zwoegen in de sportschool soms ook puistjes ontwikkelen. Door het zweten kan de kans op puistjes worden vergroot, maar gelukkig zijn er een paar manieren om de kans op break-outs te verkleinen.

Puistjes na het sporten

Zweet je veel? Dan kan de kans op puistjes worden vergroot. Door de combinatie van zweet, hitte en wrijving kunnen puistjes namelijk sneller ontstaan. Ook wordt de kans op pukkeltjes vergroot als je zweet, omdat vuildeeltjes makkelijker op je huid blijven plakken als die vochtig is.

Gelukkig zijn er een paar manieren om puistjes na het sporten te voorkomen:

1. Draag losse sportkleding

Strakke sportoutfits kunnen uiteraard leuk zijn om te dragen – en soms ook handiger. Maar je huid kan beter luchten als je sportkleding niet te strak zit. Overigens is het bij sommige sporten niet handig om te losse kleding te dragen, dus vraag jezelf wel altijd af of het mogelijk is.

2. Ga zo snel mogelijk douchen

Hoe langer je na het sporten wacht met douchen, hoe groter de kans op puistjes. Als zweet te lang op je huid blijft liggen, hebben vuiltjes ook langer de tijd om zich op te stapelen. Douche dus zo snel mogelijk na het sporten. Door even te douchen, reinig je niet alleen je huid, maar voorkom je ook dat je talgklieren verstopt raken.

3. Snelle reiniging

Ben je niet in de gelegenheid om meteen te douchen na het sporten? Reinig na het sporten dan even je gezicht. Dit kan al met alleen een washandje met water, of met een fijne cleansing gel.

4. Draag geen foundation of concealer tijdens het sporten

Draag jij altijd foundation en concealer? Haal dit dan voor het sporten van je gezicht af. Als je sport met make-up op, is de kans namelijk ook weer groter dat je poriën verstoppen.

Bron: Ze.nl, Dingen voor Vrouwen | Beeld: Adobe Stock