Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Yay! The Streamers geven tijdens kerst weer gratis online concert

De gelegenheidsband pakt groots uit tijdens de kerstdagen!

Streams come true deze kerst! The Streamers zijn namelijk terug met een gratis online concert. Op Tweede Kerstdag geeft de grootste gelegenheidsband van Nederland namelijk een concert vanuit de Winter Efteling, die vanuit huis te volgen is via een livestream. Bovendien zamelen de artiesten dit keer geld in voor War Child.

The Streamers gaan weer streamen

The Streamers zijn ontstaan in de coronatijd, toen we alleen maar concerten konden bekijken via een livestream. Het bleek zo'n succes, dat er meerdere livestream-concerten volgenden en inmiddels hebben The Streamers ook echte concerten gegeven in het Olympisch Stadion en het GelreDome. Helaas voor iedereen die geen kaartje wist te bemachtigen, waren die laatste concerten niet meer vanuit huis te volgen. Maar daar komt nu verandering in! Tijdens de kerstdagen gaat de gelegenheidsband namelijk weer een livestream verzorgen. De artiesten willen mensen thuis een extra leuke kerst bezorgen en tegelijkertijd geld inzamelen voor kinderen in oorlogsgebieden voor War Child. Een tickets is gratis te bestellen via de website van The Streamers, maar daarbij wordt wel om een vrijwillige donatie gevraagd voor het goede doel.

Bijzondere gastartiesten

In totaal treden er maar liefst 21 artiesten op bij The Streamers vanuit de Winter Efteling. Zo zijn vaste bandleden Frank Lammers, Kraantje Pappie, Guus Meeuwis, Thomas Acda, Emma Heesters, Diggy Dex, VanVelzen, Nick Schilder, Ronnie Flex, Paul de Leeuw, Simon Keizer, Snelle, Zoë Tauran, Claude en Paul de Munnik natuurlijk weer van de partij. Maar er zijn ook bijzondere gastartiesten. Zo zal Chef'Special het voorprogramma verzorgen. En als het kerst is, kan Youp van 't Hek met zijn klassieker Flappie natuurlijk niet ontbreken. Jochem Myjer is erbij om de band van hapjes en drankjes te voorzien. Verder maken Nielson, Pommelien Thijs en Bizzey hun debuut. Te leuk!

Kerstgedachte omarmen

"Allereerst omdat het twee jaar geleden geweldig was om samen met collega’s kerst te vieren maar natuurlijk vooral omdat we heel veel leuke reacties ontvingen van mensen thuis die wel zin hadden in een goed feestje op Tweede Kerstdag", zegt Guus Meeuwis over het initiatief. "Nu de wereld in veel gebieden in brand lijkt te staan en het voor zich spreekt dat geen enkel kind op zou mogen groeien in oorlog, voelen we de noodzaak en de urgentie om een bijpassende kerstgedachte te omarmen."

De artiesten willen dan ook hun steentje bijdragen. "Samen met alle mensen die kijken én bedrijven die dit initiatief willen steunen gaan we ervoor om een enorm bedrag op te halen voor War Child, zodat we deze kinderen kunnen helpen. De kaarten blijven altijd gratis, maar een bijdrage wordt heel erg gewaardeerd."

Het kerstconcert van The Streamers is op 26 december om 20.30 uur te zien. Het voorprogramma met Chef'Special begin om 20.00 uur. Tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar.

Bron: RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld