Hoewel we dol zijn op rode glühwein, vinden we het elke keer weer een nadeel dat je er een blauwe mond van krijgt. Gelukkig bestaat er ook witte glühwein. Dit drankje is minstens zo lekker als rode glühwein, makkelijk te maken én bespaart je die blauwe gloed rondom je mond en tanden.
De juiste wijn
Wist je dat glühwein maken helemaal niet moeilijk is? Je hoeft eigenlijk alleen maar alle ingrediënten in de pan te doen en de wijn op een laag vuur verwarmen. Het is belangrijk dat je de wijn niet laat koken, omdat de alcohol dan verdampt.
Dit heb je nodig voor 6 personen:
- 2 sinaasappels, schoongemaakt en in schijven gesneden
- 2 citroenen, schoongemaakt en in schijven gesneden
- 2 flessen droge witte wijn
- 4 kaneelstokjes + extra ter garnering (optioneel)
- 50 milliliter sinaasappelsap
- 6 kruidnagels
- 50 à 80 gram kristalsuiker
- 50 milliliter rum
- 4 stuks steranijs
Dit moet je doen:
Doe alle ingrediënten in een grote pan. Doe de deksel op de pan en zet de pan op een laag vuur. Laat de pan 30 minuten op het vuur staan voor een milde smaak, en 45 minuten voor een intensere smaak. Roer de wijn regelmatig door.
Proef de glühwein en voeg eventueel nog wat extra suiker toe als dat nodig is.Verdeel de glühwein over de mokken of glazen en serveer eventueel met een kaneelstokje. Geniet ervan!
Tip: voor een witte glühwein heb je uiteraard droge witte wijn nodig. Hoewel je eigenlijk elke droge witte wijn kunt gebruiken die je wilt, vinden sommigen dat een droge Riesling wijn de beste optie is.
Bron: Dingen voor Vrouwen, Recipes from Europe | Beeld: Adobe Stock