Oeh! Vanaf vandaag stream je de finale van de reality-spelshow van Squid Game

En er is een tweede seizoen aangekondigd!

Heb jij de reality-spelshow van Squid Game ook in één ruk uitgekeken en wacht je met smart op de finale? De slotaflevering van Squid Game: The Challenge is vanaf vandaag te zien op Netflix! Hierin wordt duidelijk welke deelnemer er met het enorme geldbedrag vandoor gaat. Ook meldde Deadline onlangs dat we een tweede seizoen van de spelshow mogen verwachten. Yes!

Reality-spelshow

De reality-spelshow à la Squid Game is gebaseerd op de populaire Zuid-Koreaanse serie, waar we een tijdje geleden allemaal gefascineerd door waren. In het nieuwe format kunnen deelnemers maar liefst 4,56 miljoen Amerikaanse dollar winnen. Wait. What? Dit is de hoogste geldprijs in de geschiedenis van reality-tv. Spannend!

De show heet Squid Game: The Challenge en hierin is het de bedoeling dat deelnemers proeven en uitdagingen voltooien, net zoals in de serie. Klein detail: deelnemers die afvallen hoeven het niet met de dood te bekopen, maar gaan alleen met lege handen naar huis. Voor de show trommelden ze 456 echte deelnemers van over de hele wereld op om mee te doen.

“Fans van de dramaserie staat een fascinerende en onvoorspelbare reis te wachten terwijl onze echte deelnemers door de grootste competitieserie ooit navigeren, vol spanning en verrassende wendingen, met de hoogste geldprijs ooit aan het einde van de rit”, liet Brandon Riegg van Netflix eerder weten.

De voorbije twee weken verschenen op woensdag al vijf en vier afleveringen op Netflix. En nu wachten we met smart op de finale: wie van de drie overgebleven deelnemers gaat er met de hoofdprijs naar huis? Vandaag dus te streamen!

Tweede seizoen van beide shows

Het eerste seizoen van (de original) Squid Game was een mega succes op Netflix. Het kon dan ook bijna niet uitblijven dat er een tweede seizoen van de serie gemaakt zou gaan worden. Dit werd in juni vorig jaar al bevestigd! Naast de exciting boodschap van Netflix, liet maker Hwang Dong-Hyuk zich destijds ook al uit over het tweede seizoen. “Er komt een hele nieuwe ronde aan.” Toch is de releasedatum nog steeds niet vrijgegeven. Wel heeft Netflix bevestigd dat de opnames van het tweede seizoen ‘eind dit jaar’ zouden beginnen. Dus wellicht zijn ze op dit moment wel in volle gang. Oeh!

Maarre, ook de spelshow was de afgelopen weken een enorm succes! Squid Game: The Challenge kwam volgens Deadline meteen op plek 1 binnen in een lijst van meest gestreamde series op Netflix in de week van 20 tot 26 november en ook de week erop stond de serie bovenaan. Dat betekent: een tweede seizoen!

Bron: RTL Boulevard, Instagram @netflixnl | Beeld: Squid Game (Netflix)

Laatste nieuws