4 tips om langer plezier te hebben van geurkaarsen

Wist jij dit?

We zijn dol op kaarsen! Vooral tijdens de donkeren dagen kunnen kaarsen veel sfeer, gezelligheid en warmte in huis brengen. Extra fijn zijn geurkaarsen, omdat het naast de sfeer ook voor een heerlijke geur zorgt. Enige nadeel: zo’n kaars kan z’n geur snel verliezen. Maarre, met de volgende tips kun je dat voorkomen én heb je extra lang plezier van de kaars.

Goede verzorging

Geurkaarsen hebben een hele goede verzorging nodig. Oké, het klinkt wellicht raar, maar het is toch écht zo. Als jij je kaarsen goed verzorgt, kun je de brandingsduur hiervan verlengen. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel mee.

1. Laat ‘m 2 uur branden

De eerste manier om de levensduur van je kaars te verlengen, is om je gloednieuwe kaars sowieso twee uur te laten branden. Hierdoor ontstaat er een diepe kuil in het midden van de kaars, waardoor je het jezelf makkelijker maakt om hem de volgende keer aan te steken. Je lont verdwijnt zo namelijk niet in al het kaarsvet.

2. Gunstige plek

Daarnaast is het belangrijk om je kaars op een gunstige plek te zetten. Dit klinkt misschien logisch, maar ook als je hem vlak naast een dicht raam zet is de kans groot dat je kaars de tocht opvangt. Op deze manier voorkom je dat de kaars nóg harder z’n best moet doen om te blijven branden, waardoor-ie ook langer mee kan.

3. Houd de lont in de gaten

Ook is het handig om de lont van de kaars in de gaten te houden – en dan met name wanneer je hem uitblaast. Sommige lonten kunnen namelijk een eigen willetje hebben, waardoor ze de neiging hebben om zich naar de zijkant van de kaars te verplaatsen. Kijk dus eventjes goed wanneer je de kaars uitbrandt. Zie jij dat ‘ie toch een beetje verschoven is? Zorg er dan voor dat je de lont terugduwt.

4. Knip de lont af

Sommige kaarsen hebben een hele lange lont. Hierdoor zou je meteen denken dat-ie daarom ook langer zal blijven branden. Dit is echter niet waar. Door een lange lont is de kans juist groter dat je kaars sneller opbrandt. Knip dus altijd de lont een stukje af als jij opmerkt dat deze een beetje té lang is. Zo brandt je kaars langzamer, en gaat-ie langer mee.

Bron: Dingen voor Vrouwen, Libelle | Beeld: Adobe Stock 

Laatste nieuws