Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Krijg een stralende huid dankzij de beautytrend ‘skin icing’

Alles wat je wilt weten over deze nieuwe trend.

Een glowy huid: wie droomt er niet van? Skin icing is een nieuwe beautytrend die momenteel helemaal viral gaat op TikTok. Enne, daarmee is een stralende huid binnen handbereik. Omdat kou zorgt voor een mooie glow op je huid, gaan TikTokkers massaal aan de slag met ijs op hun gezicht. Wij vertellen je er alles over.

Skin icing

IJsblokjes aanbrengen op je gezicht of je gezicht dompelen in ijswater: het klinkt misschien niet heel aantrekkelijk, maar het schijnt wonderen te doen voor je huid. Denk maar eens terug aan een dagje schaatsen in de winter of een fietstocht door de koud, vaak heeft dit meteen een positief effect op je huid. Dit resulteerde in de trend skin icing op TikTok. Maar hoe gezond is dit eigenlijk? Volgens dermatoloog Dr. Jetske Ultee kan het bij sommige mensen zorgen voor een mooie kleur en glow op de huid. Je moet je huid dan na afloop echter wel meteen goed verzorgen, ander kan je huid droog en geïrriteerd raken, zo vertelt ze aan Women’s Health.

Wetenschappelijk bewijs dat het gebruik van ijs op je gezicht vlekjes, puistjes, rimpels en wallen vermindert? Dat is er volgens Ultee helaas niet. “En om ook meteen maar even een bekende fabel te weerleggen: koud water zorgt ook niet voor kleinere poriën.” Duidelijk!

Voorzichtig bij gevoelige huid

Heb jij een gevoelige huid? Dan moet je voorzichtig zijn met deze trend. Bij sommige vrouwen kan skin icing helpen om een mooie glow te krijgen, maar voor twee op de drie vrouwen werkt deze methode juist niet. Bij veel mensen kan de trend namelijk zorgt voor een rode en brandende huid. Ultee legt uit dat de grote temperatuurverschillen een trigger zijn voor mensen met een gevoelige huid. Oppassen dus!

Rustig beginnen

Bij skin icing dompelen veel mensen hun gezicht onder in een bak met ijswater. De dermatoloog legt echter uit dat dit niet zo’n goed idee is. Het is dan ook een behoorlijk grote stap om mee te beginnen. Ultee raadt daarom aan om rustig te beginnen. Wil je de trend proberen?  Begin dan met het deppen van je gezicht met een koud washandje. Als dit goed uitpakt, kun je altijd een stapje verder gaan.

Bron: Happy in Shape, Dr. Jetske Ultee, Vriendin, Women’s Health | Beeld: Adobe Stock