Mascha Feoktistova deelt ultieme beautytip voor een glowy huid

'Tegenwoordig is het een serieus product, dat standaard wordt gebruikt op rode lopers en bij fotoshoots'

Mascha Feoktistova (36) is influencer en ondernemer. Ze vlogt samen met haar man Gregor op de YouTube-kanalen Beautygloss en Vloggloss en ze schreef drie boeken. In juli 2020 werd ze moeder van dochter Mila.

Ode aan body shimmer

“Nu het lekkere weer eraan komt, wil ik graag een ode brengen aan de body shimmer, die in Nederland enorm wordt ondergewaardeerd. Onterecht, als mensen mij vragen naar mijn ultieme beautytip, zeg ik altijd: ‘Gooi wat glans op je benen!’ Ik heb namelijk ooit van Khloé Kardashian geleerd: als je body shimmer opdoet, ziet je huid eruit alsof deze gephotoshopt is. Khloé zei: ‘Ik ga nooit de deur uit zonder, want al mijn putjes en oneffenheden worden spontaan geblurred op de foto.’ Nu was ik altijd al iemand die mijn benen flink insmeerde voor een feestje, maar sindsdien doe ik het ook als ik met zonnig weer naar buiten ga. Mensen zeggen zo vaak: ‘Wat heb jij een mooie benen.’ Dat is dus de shimmer, die het licht weerkaatst.”

“Om de een of andere reden voelen wij Nederlanders ons vaak te nuchter voor body shimmer. We denken aan de glitters uit zo’n goedkope roller, die je in de jaren 80 op je lijf smeerde, of de glitters die je met kerst op je borst doet als je een avondjurk draagt. Maar tegenwoordig is het een serieus product, dat standaard wordt gebruikt op rode lopers en bij fotoshoots. Kijk maar eens naar Jennifer Lopez. Iedereen zegt altijd dat zij zo’n mooie, glowy huid heeft… Dat is dus gewoon body shimmer.”

als mensen mij vragen naar mijn ultieme beautytip, zeg ik altijd: ‘Gooi wat glans op je benen!’

Verschillende gradaties

“Als je ’s morgens weinig tijd hebt, mix je zo’n shimmertje met je bodylotion en smeer je ’m op je benen. Vind je het spannend hoe het uitpakt, begin dan met een druppeltje. Heb ik een feestje, dan smeer ik me helemaal in met body shimmer, ik houd er zelf wel van om een beetje over de top te gaan. Je hebt verschillende gradaties: van een subtiele, zachte tot discostijl als je een glitter en glamour-look wilt. Mijn favoriet voor every day is de body oil van Dove. Veel visagisten gebruiken deze, omdat-ie lekker mild is, zo leerde ik tijdens mijn visagie-opleiding. Als ik een feestje heb, gebruik ik de Rio Sunset Glow Oil van Sol de Janeiro. Dat is een Braziliaans merk; die Brazilianen weten namelijk heel goed hoe ze hun huid glowy moeten maken. De shimmering oil van Nuxe vind ik weer fijn als mijn huid wat droger is.”

“Ook een goede tip: laat je een highlighter kapotvallen, mix de poeder dan met je bodylotion, zo maak je je eigen body shimmer. Wij vrouwen willen nog weleens klagen over de gekke vorm van hun knieën, ook daar werkt het voor, want met een beetje body shimmer zijn ze op elke foto egaal. Ik ben wel benieuwd naar het resultaat als jullie binnenkort naar het terras of strand gaan. Smeer je huid in met body shimmer, maak een foto in de zon… en laten jullie mij weten wat er gebeurt?”

Beeld: Nine IJff

Laatste nieuws