Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Krista in tranen tijdens eilandraad: ‘Dit is gewoon over mijn grens’

'Er wordt een spel boven een spel gespeeld'

Krista Arriëns ligt al een tijdje onder vuur in Expeditie Robinson. Het grootste deel van de groep heeft zich tegen haar gekeerd en ze is al een paar keer door het oog van de naald gekropen tijdens de eilandraad. Ook dit keer denkt ze zeker te zijn om door te gaan, maar de groep heeft een ander plan...

Let op: dit artikel bevat spoilers over de nieuwste aflevering van Expeditie Robinson. 

Heimwee

Jochen Otten weet tijdens een loodzware proef opnieuw immuniteit te winnen. Helaas eindigt Iris Enthoven als laatste, waardoor zij tegen Guido Spek moet duelleren voor stemrecht. Krista is al zeker van haar stemrecht en mag tijdens de eilandraad dus gewoon stemmen. Toch stelt haar dat nog niet helemaal gerust. "Ik weet dat de pijlen nog steeds op mij gericht zijn", legt ze uit. Maar dan zorgt Radmilo Soda voor een plottwist. Hij laat de groep weten dat hij heimwee heeft en zijn gezin mist, en verzoekt iedereen om op hem te stemmen. Goed nieuws voor Krista, zou je denken. "Dat heeft wel een soort rust gegeven. Ik ga er niet van uit dat dit een spelelement is."

Spel gespeeld

Maar niets blijkt minder waar. Tijdens de eilandraad blijkt dat de meeste stemmen, wederom, voor Krista zijn. Als de tiende stem met haar naam erop tevoorschijn komt, wordt het haar dan ook teveel en loopt ze weg. Na een tijdje komt ze terug en spreekt ze de groep vol emotie aan. "Er wordt een spel boven een spel gespeeld", zegt ze. Krista vindt het niet eerlijk, maar wordt vervolgens door Mark Baanders op zijn plek gezet. "We hebben het spel gespeeld Krista. Dit is het spel", zegt hij. De groep stelt dat Krista zelf juist vroeg is begonnen met haar spelletje, en dat zit ze nog steeds dwars. "Het is heel hard, maar dit is Robinson. Je accepteert het of niet", zijn de woorden van Radmilo.

Onmenselijke actie

Krista barst vervolgens in tranen uit. "Dit is onredelijk wat je doet", zegt ze. "Het is de meerderheid van de groep die jou eruit wil hebben", zegt Mark, die er niet tegen kan dat Krista het zo persoonlijk opvat. "Soms is het leven onredelijk." Toch voelt het Krista als een mes in haar rug en noemt ze het een 'onmenselijke actie'. Willem Voogt, Ilse Paulis en Jochen zijn ook verbaasd, want zij waren niet op de hoogte van deze actie.

"Ik ben er echt oké mee om te gaan (…), maar dit is gewoon zo over mijn grens", zegt Krsita tot slot. Helaas houdt haar Expeditie Robinson-avontuur hier echt op. "Ze hebben een heel slim spel gespeeld. (…) Blijkbaar zat er best nog wat wrok als ik de stemmen zie."

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Shotbysud