Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Back in time: deze dingen waren hip and happening 2009

Herken jij ze nog?

Als we de populaire fashion items van 2009 vergelijken met de mode die anno 2023 helemaal hot is, is dat een erg groot verschil. Des te leuker is het om eventjes terug te gaan naar de tijd waarin we massaal met Blackberry's rondliepen (iPhone, wat is dat?), konden we niet zonder onze Adidas-vestjes (in héél veel verschillende kleurtjes) en hadden we altijd die populaire tafelkleedsjaal om onze nek hangen. Remember?

De Adidas-vestjes

Laten we beginnen bij de beruchte Adidas-vestjes. Menig meisje had er wel zo eentje in de kast hangen. En dan het liefst zo uniek mogelijk. De grootste uitdaging was dan ook om de meest unieke kleurencombinaties te vinden, waarmee je dan menig schoolvriendinnetje jaloers kon maken. Herkenbaar?

De Björn Borg onderbroeken

Ook de Björn Borg onderbroeken mogen we niet vergeten in dit rijtje. Deze onderbroeken waren het namelijk he-le-maal. Enne, dan ook nog het liefst met dat randje van de onderbroek nét boven je broek. Je moet ze natuurlijk wel laten zien dat je een echte Björn Borg draagt, hé.

Blackberry

We benoemden 'm net al even, maar in 2009 liep (bijna) niemand met een iPhone anno 2023. In 2009 was de Blackberry dé musthave van het moment. Had jij geen Blackberry? Dan was je niet cool, want: hoe moest je überhaupt het contact onderhouden met je besties?

https://www.youtube.com/watch?v=t-ExZ5e4HMs

Eastpack

Waar menig meisje nu met een grote schoudertas rond paradeert over het schoolterrein heen, waren in 2009 de Eastpack rugzakken een van de meest verkochte schooltassen ever. Je hoorde er dan ook écht bij wanneer jij een Eastpack op je rug had hangen. Misschien wel een beetje onhandig met fietsen, maar hey: liever cool dan comfortabel.

Tafelkleedsjaal

Last but not least: de beruchte tafelkleedsjaal. Letterlijk ie-de-reen liep met zo'n sjaal om. De sjaal stond bekend om zijn vorm, die je zelf in elkaar moest vouwen aangezien de sjaal itself gewoon vierkant was. Heerlijk warm natuurlijk, wanneer je hem om je nek sloeg, maar of het er ook echt mooi uitzag? Nee, niet echt. Maar goed, je moet toch wat om de fashion trends bij te houden, hè?

Bron: Beautify | Beeld: Gossip Girl