Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Grazia tipt: dit zijn de leukste to do’s dit weekend

Er valt weer genoeg te beleven!

Het weekend staat weer voor de deur! Tijd om plannen te maken voor onze vrije dagen. Heb jij nog niks op de agenda staan, maar wil je wel wat leuks doen? We got you. Grazia tipt een paar leuke to do’s voor dit weekend. Komen ze:

LaDress Sample Sale

Leuk nieuws voor liefhebbers van modemerk LaDress! Er komt namelijk weer een Sample Sale aan. Om plaats te maken voor nieuwe styles, neemt het merk afscheid van bestaande. En dat doen ze graag persoonlijk! Op de LaDress Sample Sale in Amsterdam koop je prachtige LaDress styles met hoge korting tot wel 80%. Enne, het allerleukste: de Sample Sale is helemaal gratis! Via deze link reserveer je gratis een tijdslot.

Wanneer:

Donderdag 16 november | van 10.00 tot 21.00 uur

Vrijdag 17 november | van 10.00 tot 21.00 uur

Zaterdag 18 november | van 10.00 tot 16.00 uur

Op alle dagen zijn tijdslots van toepassing. Op Zaterdag 18 november profiteer je bovendien van nóg 10% extra kassakorting.

Waar:

World Fashion Centre | Koningin Wilhelminaplein 13, Amsterdam

Late brunch, early party

BAUT en BRIXTON hebben de handen ineengeslagen voor een heerlijke avond uit! BRIXTON organiseert namelijk een 'Late brunch, early party'. Geïnspireerd door de hippe wijken van Londen, maar nu gewoon in Amsterdam. Ga terug naar 2012, naar Club Trouw, met een culinaire late brunch en een line-up van dj's en acts. Zo zal Trouw resident dj Tsepo een 3 uur durende set draaien tijdens deze reünie-achtige ervaring. Scoor snel je tickets en genieten maar!

Wanneer:

Zaterdag 11 november

Waar:

Levenslang | H.J.E. Wenckebachweg 48, Amsterdam

Kostuumverkoop bij Nationale Opera & Ballet

Waar hergebruik van kostuums al volop gebeurt bij het Nationale Opera & Ballet, is dat niet het enige wat van belang is bij duurzame kostuumproductie. Zo is de materiaalkeuze ook een belangrijk ding. Maar waar dit nog best een zoektocht is, gaan Robby Duiveman (directeur van de afdeling Kostuums/Kap & Grime), Lars Willhausen (kostuumsupervisor opera) en Esmeralda Plompen (kostuumbeheerder) graag nog wat groener aan de slag. Het drietal organiseert namelijk voor de vierde keer een grote kostuumverkoop. Een verkoop wat lijkt op een grote kastopruiming: heb je nét die ene broek weggedaan, blijkt dat het model ineens weer enorm in de mode is. Duiveman: “Dat gebeurt ons ook altijd. Net als we iets hebben verkocht, heeft de ontwerper van de volgende productie precíés zoiets nodig!”

Wanneer:

Zaterdag 25 en zondag 26 november

Waar:

In het Decoratelier van Nationale Opera & Ballet

Bezoek de Nationale Kunstdagen

De 14e editie van de Nationale Kunstdagen keert op 18 en 19 november terug naar Evenementenhal Gorinchem. Na diverse omzwervingen door het land, hebben de Nationale Kunstdagen in 2021 een thuis gevonden in het mooie Gorinchem. Het doel van de kunstbeurs is om kunst op laagdrempelige wijze toegankelijk te maken, door kunstwerken te presenteren in de aanwezigheid van ruim 120 kunstenaars. De Nationale Kunstdagen onderscheiden zich van andere kunstbeurzen door iedereen welkom te heten en te benadrukken dat je geen kenner hoeft te zijn om te genieten van kunst.

Wanneer:

Zaterdag 18 en zondag 19 november

Waar:

Evenementenhal | Gorinchem

Bingen maar

Geen zin om de deur uit te gaan, maar liever een weekend relaxen op de bank onder een dekentje en met en wijntje in de hand? Gelukkig valt er ook weer genoeg te bingen op de verschillende streamingsdiensten. Zo kijk je op Videoland nu het vijfde seizoen van De Verhulstjes en het tweede seizoen van De Jeugdkliniek met Ewout Genemans. Netflix geeft je een uniek kijkje in het leven van legendarische artiest Robbie Williams in de gelijknamige minidocu. Vanavond is om 20.30 uur op Net 5 de dramafilm Boyhood te zien, en voor een goede dosis nostalgie kun je op hetzelfde tijdstip afstemmen op SBS 6, waar in Het jaar van... wordt teruggeblikt op het jaar 2002, waarin onder meer wordt teruggeblikt de gigantische hype rondom Idols. Fijn weekend!

Beeld: Emily in Paris (Netflix)