Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

'M'n huisgenoten jatten m'n eten, dus ik heb een eigen koelkast gekocht'

'Ze zeggen dat het niet eerlijk is dat ik mijn eten 'gatekeep' van de rest.'

One happy woman taking chocolate snack inside the fridge viewed from inside. Cheerful female with emotional eating disorder. Dieting and unhealthy nutrition lifestyle concept people. Kitchen in back

Claire* woont samen met vier huisgenoten. Hoewel ze eerst nog dacht dat ze het samen prima konden vinden, bleek al snel dat haar roommates Claires eten continu jatten uit de koelkast. Nu heeft ze hier een creatieve oplossing voor bedacht, maar haar huisgenoten zijn woedend. Op Reddit vraagt ze daarom om advies.

Huisgenoten

"Ik woon samen met vier huisgenoten, die allemaal naar dezelfde universiteit gaan", begint Claire haar bericht. Been there, done that, right? "Ik betaal al m'n eigen eten en ik neem nooit iets van het eten van m'n huisgenoten. Maar ik heb nu al meerdere keren twee huisgenoten in het bijzonder betrapt op het pakken van mijn eten – zonder te vragen!", schrijft ze op Reddit.

Waar we vast allemaal onze eigen huisgenoot-horrorverhalen hebben, maken de flatmates van Claire het wel héél bont. "Ik heb ze al meerdere keren gevraagd op te houden, maar ze reageren dan dat het in de koelkast stond, dus hoezo zouden zij het dan niet mogen pakken?" De studente legt uit dat ze haar bakjes altijd duidelijk labelt, dus het kan niet zijn dat haar huisgenoten simpelweg niet beseffen dat het om haar avondeten gaat.

Extra koelkast

Gelukkig heeft Claire een slimme oplossing bedacht: "Ik had er genoeg van, en ik heb twee mini-koelkastjes in m'n kamer gezet. Ik stop m'n eten in m'n eigen koeling en doe de deur van m'n kamer op slot als ik weg ben." Probleem opgelost, right?

Maar Claires huisgenoten zijn not amused. "Mijn huisgenoten, zelfs de twee die m'n eten niet continu jatten, zijn very upset. Ze zeggen dat het niet eerlijk is dat ik mijn eten 'gatekeep' van de rest." Bovendien legt Claire uit dat ze bepaalde sensory sensitivities heeft waardoor het extra vervelend is als mensen haar voedsel jatten, maar daar hebben haar roomies geen boodschap aan. "Ze zeiden dat ik extreem egoïstisch was, en dat er van je verwacht wordt dat je je eten deelt met de mensen met wie je woont." Uh, excuse you?

Ruzie

"Ik vind dit echt totaal ridiculous", schrijft Claire op Reddit, "maar ik ben nu een outcast tussen de rest van m'n huisgenoten. Ze zijn allemaal woedend op me, en weigeren nog met me te praten. Zit ik fout?"

Wat vind jij? Moet Claire niet zeuren, of is het hartstikke terecht dat ze haar eigen koelkast heeft aangeschaft?

*Alle namen in dit artikel zijn verzonnen. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam Skinnyjeans31.

Bron: Reddit, AITA | Beeld: Adobe Stock