Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Hoe gaat het nu met 90 Day Fiancé's Anfisa?

"In 90 Day Fiancé was ik heel luidruchtig, heetgebakerd en argumentatief. Ik ben sindsdien veel gegroeid."

Het is alweer een tijd geleden sinds we kennismaakten met Anfisa in 90 Day Fiancé. Na haar deelname aan het programma hield ze een low profile, maar daar maakt de beauty nu verandering in. Ze is sinds kort te zien in de nieuwe realityshow House of Villains.

Een nieuwe show

Lange tijd na haar deelname aan 90 Day Fiancé en de spinoff 90 Day Fiancé: Happily Ever After? was het vrij stil rond Anfisa. De tv-persoonlijkheid focuste zich op fitness en ze behaalde haar diploma. Maar aan de rust lijkt nu een einde gekomen. In het nieuwe programma House of Villains maakt Anfisa herintrede in de reality wereld. En daar had ze maar wat zin in.

"Ik vind het heel exciting om weer op tv te zijn", vertelt Anfisa wanneer we met haar bellen. "Ik wilde altijd al een competitieshow doen, dus dit was perfect." In House of Villains, dat nu te streamen is op Hayu, komen tien beruchte tv-persoonlijkheden samen in een luxe villa, waar ze proeven moeten winnen om in de villa te blijven. Soms moeten ze bondjes sluiten, soms moeten ze slim zijn en soms moeten ze elkaar simpelweg manipuleren. De winnaar van het programma gaat ervandoor met de titel ultimate villain en zal daarvoor beloond worden met 200.000 dollar.

Het label villain

De kandidaten van House of Villains zijn allen mensen die een beruchte indruk achterlieten tijdens hun deelname aan een realityshow, dat sprak Anfisa juist wel aan. "Ik zit niet echt meer in de reality tv-wereld, maar ik vond het heel tof om nu andere mensen te ontmoeten die het label 'villain' hebben gekregen." En dat ze ook zelf dat label kreeg? Daar zit ze eigenlijk niet zo mee. "Ik vind mezelf geen schurk. Ik heb het idee dat mensen me in het verleden verkeerd hebben begrepen. Mensen zien me waarschijnlijk als een vrouw met een sterke mening. Ik ben best stil en misschien gaan ze er daarom vanuit dat ik snobistisch ben. Als mensen me daarom als villain zien is dat prima, I don’t really care."

Toch denkt Anfisa dat de kijker wel een ander beeld van haar zal krijgen door House of Villain. "In 90 Day Fiancé was ik heel luidruchtig, heetgebakerd en argumentatief. Ik ben sindsdien veel gegroeid. Ik was destijds 20 jaar, nu ben ik 28. Iedereen verandert. Ik ben de show ingegaan met een heel andere energie en ik denk niet dat mensen dat van me verwachten."

https://www.youtube.com/watch?v=GWTouDRzWTw

De opnames

Het is al een tijdje geleden dat Anfisa reality-tv maakte. Ze kan haar eerste draaidag voor House of Villain dan nog goed herinneren. "De eerste dag was chaos! Ik arriveerde als een van de laatsten, ik had nog geen idee wie er allemaal zouden zijn en iedereen was zo luidruchtig. We moesten ook nog eens slaapkamers zonder deur delen. Ik had geen idee hoe ik er doorheen ging komen. Ik weet nog dat ik dacht: of ik word als eerste naar huis gestuurd of ik schop het tot het einde." 

Gelukkig bleek Anfisa een heel fijne kamergenoot te hebben. "Ik was heel blij met Omarosa (bekend van o.a. The Apprentice). We hadden meteen een klik. Ze was ook niet zo luid of weerzinwekkend als de anderen. De show was best stressvol – overal waren camera's en je zit er met nog negen anderen. Dat is veel. Ik hou ervan om alleen te zijn en tot rust te komen. Met Omarosa kon ik gelukkig goed praten, zij heeft me door de show heen geholpen."

Drama, drama, drama

Naast een fijne kamergenoot, moest Anfisa ook een kamer delen met Jax (bekend van Vanderpump Rules). En dat vond ze wat minder. "Ik vond Jax agressief en geen fijn persoon om bij je in de buurt te hebben. Daar was ik dus niet zo blij mee."

Daarnaast kon de 28-jarige het ook niet zo goed vinden met Shake (bekend van het vierde seizoen van Love is Blind). En dat gaat volgens Anfisa nog wel voor drama zorgen. "Er gaat absoluut drama komen. Shake was de enige kandidaat die ik al kende, omdat ik de show waarin hij zat gezien heb. Hij stond door de show bekend als een persoon die niet goed met vrouwen omgaat en tijdens de show maakte hij die reputatie waar."

Strategie

In de Villa gaat het er behoorlijk luidruchtig aan toe. In plaats van hieraan mee te doen, besloot Anfisa voor een andere strategie te kiezen. "Mijn strategie was om aardig te zijn. Ik wilde er niet voor zorgen dat iemand door mijn toedoen geïrriteerd of overstuurt raakte. Ik was niet van plan om ruzies met anderen uit te lokken."

Of Anfisa het met die strategie ver gaat shoppen, dat is nog even afwachten. Wel weet ze al wat ze zou doen met het prijsgeld als ze wint. "Ik zou gaan shoppen!", lacht Anfisa. Het doneren? Dat zou ze in ieder geval niet doen. "Ik heb er zo'n hekel aan als mensen zeggen dat ze het gaan doneren aan een goed doel of dat ze het nodig hebben om voor hun kinderen te zorgen. Zo'n antwoord stoort me altijd enorm. Als je kinderen hebt die naar school moeten, had je daar dan niet van tevoren over na moeten denken voor je zwanger raakte of voor je iemand bezwangerde? Wat dat betreft vind ik dat er niets mis is met het feit dat ik er gewoon van wil shoppen."

Benieuwd naar House of Villain? Elke vrijdag verschijnt er een nieuwe aflevering op Hayu!