Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Roxeanne Hazes wil verhaal vertellen: ‘Ik ben óók Hazes-moe’

De zangeres heeft 'een belangrijker verhaal te vertellen'.

Boekpresentatie van Roxeanne Hazes, Grapje

De familie Hazes is een van de meestbesproken families in Nederland. Verhalen rondom André Hazes, Rachel Hazes en Roxeanne Hazes – en alle onderlinge verhoudingen – zijn volop in het nieuws. Dat zorgt ervoor dat steeds meer mensen de term 'Hazes-moe' gebruiken. Maarre, ook Roxeanne zelf blijkt Hazes-moe te zijn. Say what? Ze vertelt erover in LINDA.

Belangrijker verhaal

"Bij mij wordt altijd naar familie gevraagd, maar met alle respect: dat is echt bijzaak voor me", zegt Roxeanne in gesprek met LINDA. De zangeres wil met haar muziek een ander geluid neerzetten. Bovendien heeft ze "een belangrijker verhaal te vertellen". Rox wil het hebben over onderwerpen als 'mentale gezondheid, angststoornissen en onzekerheden'. Dat het alleen maar over haar familie gaat, is ze zelf dan ook weleens zat. "Ik lees regelmatig dat mensen Hazes-moe zijn. Dan denk ik: dat snap ik, ja. Ik ben óók Hazes-moe."

Patronen doorbreken

Inmiddels is Roxeanne alweer ruim twee jaar in therapie. Daar voert de zangeres gesprekken over patronen uit het verleden die doorbroken moeten worden. Zo wil ze dingen achter zich laten voor zoontje Fender. Het zijn dingen uit haar jeugd die ze niet mee wil nemen naar haar eigen gezin. "Ik zie het als mijn taak om transgenerationeel trauma te doorbreken", legt ze uit. "Bij mij stopt het, voor hem zal ik de beste versie van mezelf worden."

Nieuwe muziek

Mental health issues spelen al langer bij Roxeanne, zo vertelde ze eerder aan 100%NL Magazine. "Ik heb een lange tijd heel diep gezeten", zei ze eerlijk. “Dan is het moeilijk om te weten wat je wilt doen, waar je mee bezig wilt zijn." Inmiddels is de zangeres flink met zichzelf aan de slag gegaan. En hoewel haar mentale gezondheid 'een eeuwige strijd blijft', heeft ze ook een manier gevonden om daarmee om te gaan: muziek. De afgelopen tijd heeft ze dat dan ook gedaan en dat resulteerde in een gloednieuw album, dat sinds kort uit is. "De muziek die wij aan het maken zijn, is bijzonder”, vertelde ze daar eerder over. “Het hele album werkt voor mij als een grote therapie.” Enne, het resultaat mag er zijn!

Bron: LINDA., RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld