Roxeanne Hazes: ‘Ik heb een lange tijd heel diep gezeten’

De zangeres vertelt openhartig over haar mentale gezondheid.

Roxeanne Hazes heeft een lastige periode achter de rug. Het maken van een nieuw album werkte voor de zangeres dan ook als therapie. En volgens Rox kan dat geen kwaad, aangezien haar mentale gezondheid een ‘eeuwige strijd’ blijft, zo vertelt ze in gesprek met 100%NL Magazine.

Therapie

“Ik heb een lange tijd heel diep gezeten”, vertelt Roxeanne eerlijk in het magazine. “Dan is het moeilijk om te weten wat je wilt doen, waar je mee bezig wilt zijn. En we hebben twee coronajaren achter de rug”, legt ze uit. “Voor mij was het prettig om weer even aan mezelf te werken.” Daarvoor is de zangers ook in therapie gegaan. “Ik heb een hoop shit te verwerken uit mijn verleden. Maar ik ben er weer. Ik bedoel – nooit helemaal – het blijft een eeuwige strijd; mentale gezondheid.”

Nieuw album

Hoewel mental health issues dus al langer spelen bij Roxeanne, heeft ze inmiddels ook een manier gevonden om daar mee om te gaan: muziek. Zo heeft hard gewerkt aan een gloednieuw album. “Ik heb zin in wat komen gaat. Ik voel me ontzettend goed. De muziek die wij aan het maken zijn, is bijzonder”, vertelt ze. “Het hele album werkt voor mij als een grote therapie.”

Op tour

Gelukkig gaat het inmiddels een stuk beter met de zangers en kijkt ze weer uit naar de toekomst. “Ik kan niet wachten om het mensen te laten horen, om straks weer lekker op tour te gaan en een feestje te maken. Daar heb ik heel veel zin in en behoefte aan.”

Bron: RTL Boulevard, 100&NL Magazine | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws