Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Alles over latte make-up trend: zo maak je ‘m zelf

De latte make-uptrend blijft ook deze herfst hot, hot, hot.

Nieuw seizoen, nieuwe trends. Hoog tijd voor een beauty-update! Welke beautytrends gaan we overal zien, welke celebs zijn ermee gespot en hoe maak je de look zelf? In de nieuwste Grazia bespreken we vier trends. Deze keer: latte make-up.

Latte make-uptrend

Afgelopen zomer kon je er op TikTok al niet omheen, maar de latte make-uptrend blijft ook deze herfst hot, hot, hot. Snappen we wel, want een latte look staat prachtig bij bijna iedereen en zorgt voor een healthy zongebruinde glow. En let’s face it: dat kan je blekere smoeltje in de herfst best gebruiken.

Gespot bij

Onder meer sterren als Hailey Bieber, Meghan Markle en Shay Mitchell zijn al gespot met de latte make-uptrend.

Wat is de trend?

Warme, zachte, romige bruintinten – juist net als je ziet in een kop koffie met melk – op je lippen, ogen en wangen. Maar wel met een glansje hier en daar. Eigenlijk is het een upgrade van de natural look, maar dan met meer warme bruin- en brons tinten. Fijn is dat deze look dus heel draagbaar is, naar werk ook maar ook naar een feestje.

Hoe maak je de look?

Begin met het aanbrengen van je favoriete moisturizer en SPF. Breng daarna een bronzer aan langs je haarranden op je jukbeenderen. Tijd voor een lichte contoursessie met een brightening poeder of concealer net boven en onder je jukbeenderen en langs je neus, zodat je jukbeenderen straks nog beter uitkomen. Blend alles goed. Let op: het is niet de bedoeling dat je je hele gezicht dicht plamuurt, je mag best wat eigen ‘skin’ blijven zien. Breng op je arcadeboog een donkere bruintint aan, gebruik eventueel een bruine eyeliner om je ogen meer diepte te geven en breng onder je wenkbrauwen een highlighter aan zonder glans. Lik mascara over je wimpers, transparante of zachtbruine gloss op je lippen en klaar ben je.

Kan je gezicht nog iets meer kleur gebruiken, bijvoorbeeld omdat je een donkere huid hebt? Voeg dan over je bronzer nog een warme perzikkleurige blush toe. TIP: Heb je een bruine huid, kies dan voor een bruintint met een warme ondertoon. Witte huid? Dan staan bruintinten met een koelere, grijzere ondertoon mooi.

Tekst: Babette Dessing | Beeld: Instagram @haileybieber