Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Net als in de film was ‘droomproject’ voor Noortje Herlaar

'Ik vond het heel leuk om even terug te gaan naar die periode en een complete metamorfose te mogen ondergaan'

Noortje Herlaar gaat terug naar de jaren tachtig en negentig voor haar nieuwe film Net als in de film. De film ging maandagavond in première en is vanaf 12 oktober te zien in de bioscoop. Reden genoeg voor Grazia om de actrice 3 vragen te stellen.

Wie speel jij in Net als in de film?

"Ik speel Annabel, een jonge vrouw die al van jongs af aan de droom heeft om als zangeres door te breken. Dat lukt, maar ze wordt eigenlijk een soort speelbal van de muziekindustrie en moet haar eigen stem zien te vinden", vertelt Noortje over haar rol in Net als in de film. Een Nederlandse musicalfilm? Dat was haar op het lijf geschreven. "Voor mij was dit echt een droomproject, want mijn grote liefdes voor spelen, dansen en zingen komen allemaal samen in deze film."

Wat herinner je je zelf nog van de jaren 80 en 90?

"In de jaren tachtig was ik nog vrij jong, maar ik herinner me nog wel de opkomst van de dance in de nineties. Mijn broer had allemaal van die danceplaten met lipsticks op de voorkant", herinnert de actrice zich nog over die tijd. "Ik vond het heel leuk om even terug te gaan naar die periode en een complete metamorfose te mogen ondergaan."

Je draagt de meest waanzinnige looks...

"Ja, je had natuurlijk de kuiven in de jaren tachtig, wat ik geweldig vond", aldus Noortje. In de film draagt ze dan ook een aantal ge-wel-dige outfits. "En voor de optredens met onze dance-act Three is a Crowd kreeg ik een 2 Unlimited-achtige look aangemeten met glitterpakken, hoge metallic laarzen en tien extra haarstukken. Dat was echt een feestje voor mij.” We get that! 

Net als in de film is vanaf morgen te zien in de bioscoop! 

Beeld: NL Beeld