Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Loiza Lamers openhartig over kinderwens: ‘Voelt heel erg gepland’

'Het idee dat we nu al met adoptie of draagmoederschap bezig moeten zijn, voelt een beetje snel'

Loiza Lamers heeft er nooit een geheim van gemaakt dat ze samen met haar vriend Jelle een kinderwens heeft. In de nieuwste Grazia vertelt het model openhartig over die wens en hoe ze erin staat.

Tante van een elftal

Om haar heen ziet Loiza verschillende vriendinnen moeder worden. Of ze dat last vindt? "Dat mijn vriendinnen een voor een kinderen krijgen, vind ik absoluut niet moeilijk. Ik ben alleen maar heel blij voor ze", vertelt ze aan Grazia. "Vroeger riep ik altijd dat ik tante wilde worden van een heel elftal en ik ben inmiddels aardig op weg." Hoewel Loiza het enorm leuk vindt om tante te zijn, heeft ze zelf ook een kinderwens. "Het feit dat ik zelf ook heel graag kinderen wil, blijft natuurlijk aanwezig. En dat het bij mij anders moet dan anders en de opties zo beperkt zijn, dat vind ik wel een moeilijk iets", zegt ze eerlijk.

Babytraject

Of ze hierdoor de druk voelt van: we moeten hier wel serieus over nadenken? "Ja, dat is wel iets waar ik mee zit", geeft ze toe. "We zijn nu twee jaar bij elkaar en het idee dat we nu al met adoptie of draagmoederschap bezig moeten zijn, voelt een beetje snel", legt Loiza uit. "Kijk, als ik nu zelf zwanger was geraakt, dan was er geen haar op ons hoofd geweest die had gedacht: we houden het kindje niet. Maar omdat het via de natuurlijk weg niet kan, voelt het allemaal heel erg gepland."

"Aan de ene kant weet ik dat zo’n babytraject drie tot zes jaar kan duren, dus eigenlijk zouden we ons nu al moeten inschrijven. Maar het idee om zo’n grote stap te zetten, vind ik nog spannend en ook totaal niet romantisch", aldus Loiza. "Dat maakt het soms wel moeilijk en pijnlijk."

Zelfmedelijden

Hoewel het bij Loiza en Jelle niet zomaar gaat om kinderen te krijgen, voelt ze geen oneerlijkheid. "Nee, die oneerlijkheid voel ik niet zo heel erg. Maar ik kan soms wel een beetje zelfmedelijden hebben over het feit dat het bij ons op de normale manier gewoon niet gaat lukken", vertelt ze. "Ik fantaseer er weleens over dat ik wakker word en me misselijk voel en dat ik dan tegen Jelle vertel: ‘Ik denk dat ik zwanger ben.’ In mijn hoofd klinkt dat heel romantisch, maar misschien zeggen vrouwen die dit lezen wel: ‘Nou schat, zo romantisch was dat helemaal niet.’ Ik ben me er gewoon heel bewust van dat dit er niet inzit, en soms kan ik het niet helpen dat ik daar wat melancholisch van word", zegt ze. "Maar goed, voor nu geniet ik gewoon van ons leventje met Gigi (de toypoedel van Loiza en Jelle, red.)."

In de nieuwste Grazia vertelt Loiza Lamers ook openhartig over haar grote liefde Jelle, modellenwerk en andere dromen. Nu in de winkel! 

Tekst: Jill Waas | Beeld: Kee & Kee @ Sticky Stuff | Styling: Valérie Ntantu | Haar & make-up: Resy Ramaekers @ Joyce Walian Agency