Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Jaimie Vaes over Expeditie Robinson: 'Ik neem de lessen van 't eiland nog iedere dag met me mee'

'Ik vond het ook een mooie kans om een andere kant van mezelf te laten zien'

Jaimie Vaes (33) is ondernemer, stylist, influencer en presentatrice. Ze heeft bijna 400.000 volgers op haar Instagram. Jaimie woont op Ibiza, samen met haar zoontje Lío (4). Op dit moment zit ze in het nieuwe seizoen van Expeditie Robinson, waar ze in de nieuwste Grazia alles over vertelt.

Expeditie Robinson

"Zoals jullie al hebben kunnen zien, doe ik dit jaar mee aan Expeditie Robinson. Had je mij dit een paar jaar geleden gevraagd, dan had ik gezegd: mij niet bellen! Maar ik was nu op een punt in mijn leven waarbij dit heel goed paste. Ik heb dingen overwonnen, ben sterker uit bepaalde vervelende situaties gekomen en het leek me goed om weer even in mijn eigen kracht te staan. Dus ja, die uitdaging wilde ik graag aangaan. Daarnaast ben ik natuurlijk wel een tropische meid, die zand en zee heerlijk vindt. Dus als ik het ergens zou kunnen, zou het wel daar in Maleisië zijn."

Mooie kans

"Ik vond het ook een mooie kans om een andere kant van mezelf te laten zien. Mensen zien me toch vaak als een soort luxepoes – en aan dat beeld werk ik zelf ook mee met mijn realityserie en Instagram. Maar ik heb ook een low-key kant en veel tijd bij mijn vader op Bali doorgebracht, met mijn blote voetjes in het zand. Bij Robinson kreeg ik de kans om een pure kant te laten zien, zonder luxe, make-up of mooie kleding. De eerste dagen daar heb je veel last van de honger. Ik droomde over eten, zag mezelf in de Jamin lopen of een hamburger eten. Je bent letterlijk aan het afkicken en krijgt een soort van cravings naar suiker."

"Gelukkig ben ik nooit een over-eter geweest, dus ik merkte al snel dat de honger minder werd en mijn lijf qua gewichtsverlies stabiliseerde. Ook met het gebrek aan comfort kon ik goed dealen. Ik sliep met mijn strandmaatje Maxim Froger in het zand, en hoewel het niet te vergelijken is met een Hästens-bed, heb ik eigenlijk best goede nachten gehad."

Valkuilen en verbeterpunten

"Wat ik persoonlijk het zwaarst vond, was de verveling. De dagen daar op dat eiland zijn lang, waardoor je ontzettend veel tijd hebt om na te denken. Je gaat jezelf echt met een soort van helikopter view bekijken. Wat ben ik nu eigenlijk aan het doen in mijn leven? Wat is nu écht belangrijk en wat hoort helemaal niet zo belangrijk te zijn? En waar wil ik naartoe? Ik ben veel meer dingen in mijn leven gaan waarderen, heb valkuilen en ook heel veel verbeterpunten van mezelf gezien. Ik besefte dat ik sommige dingen helemaal niet zo goed aan het aanpakken was, en dacht: als ik terug ben, moet ik dat veranderen."

"Het is niet zo dat ik alles nu ineens allemaal goed doe, maar ik neem de lessen van 't eiland nog iedere dag met me mee. Ik stapte niet per se in dit avontuur om de nieuwe Robinson te worden, ik deed dit echt voor mijn eigen ontwikkeling. En als ik nu terugkijk, ben ik heel blij dat ik even uit mijn comfortzone heb durven stappen en een kans op een reset heb gekregen!"

Fotografie: Ruud Janssen | Visagie: Mitzy Malu