Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Koen Pieter van Dijk openhartig over verslaving: 'Het ging faliekant mis'

'In de hoofdstad verloor ik mezelf in mijn alter ego'

Koen Pieter van Dijk kenden we eerder natuurlijk allemaal als the one and only Koen Kardashian. Inmiddels heeft hij dit alter ego volledig losgelaten, en gaat hij door het leven als Koen Pieter. Maarre, dit alter ego had niet bepaald een goede invloed op de realityster: 'Met Koen Kardashian was een monster gecreëerd'.

Het is een sluipmoordenaar

In gesprek met het AD praat Koen openhartig over zijn verslaving. Zo noemde hij het gevoel tijdens zijn eerste crack-trip 'euforisch'. "Alle pijn in mijn leven verdween in een klap. Maar na 20 seconden viel ik in een diep zwart gat. Dus inhaleerde ik nog een keer. En nog eens. Na vier dagen crack roken, ging ik knock-out. Totaal verwilderd ontwaakte ik op mijn tapijt." Dit was echter niet de laatste keer dat hij crack gebruikte, zo vertelt hij. "Eenmaal verslaafd aan crack, ging het wél faliekant mis. Ik raakte in de war. Werd paranoia. Psychotisch soms. Het is een sluipmoordenaar."

Het hoogtepunt

Toch was dat niet het dieptepunt van zijn verslaving. Het werd namelijk nóg erger toen hij van Rotterdam naar Amsterdam verhuisde. "In de hoofdstad verloor ik mezelf in mijn alter ego. Met Koen Kardashian was een monster gecreëerd, waar ik niet vanaf kwam. Als ik ergens aankwam, werden de flessen champagne al ontkurkt. Een interview moest met mijn signatuur: vol spanning en sensatie. Om dat te kunnen, moest ik van mijn onzekerheid af. Drugs hielpen mij daarbij."

Gelukkig gaat het inmiddels weer een stuk beter met Koen en is hij alweer een grote tijd clean. En om zijn volgers en fans een kijkje in zijn leven te geven, nog tijdens zijn verslaving, is er de documentaire Aandachtsjunk. "Ondanks de ellende en het verdriet in mijn leven ben ik nooit verzuurd geraakt. Hopelijk ziet de kijkers van de documentaire ook die goedlachse Koen met mijn zwartgallige humor. Iemand die gewoon een goed hart heeft, maar heel erg in de war was. En soms nog is. Mijn verslaving heb ik levenslang."

Aandachtsjunk is vanaf nu te zien op Prime Video. 

Bron: AD | Beeld: NL Beeld